Ελλάδα

Νέο Ηράκλειο: Τρεις τραυματίες, καταστροφές σε ΙΧ και σπίτια

14.10.2020 | 08:20 Eνσωμάτωση

Σκηνικό καταστροφής επικρατεί στο Νέο Ηράκλειο, όπου σπίτια και εγκαταστάσεις είναι κατεστραμμένα μετά την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή.

Μία 67χρονη γυναίκα που τραυματίστηκε μέσα στο ίδιο της το σπίτι, νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό, ενώ υπάρχουν και άλλοι δύο τραυματίες.

Οι εικόνες μαρτυρούν το μέγεθος της καταστροφής, αφού έχουν ξηλωθεί σκεπές από σπίτια και ολόκληρα μπαλκόνια έχουν καταρρεύσει.

Ενδεικτικό της καταστροφής είναι ότι περίπου 150 δέντρα έπεσαν σε μια περιοχή πέντε οικοδομικών τετραγώνων, ενώ ζημιές καταγράφονται και σε 15 – 25 αυτοκίνητα.

Η καταγραφή των ζημιών σε σπίτια και περιουσίες συνεχίζεται.

«Οι τοίχοι μοιάζουν πυροβολημένοι»

Μεγάλες είναι οι καταστροφές και σε επιχειρήσεις, με τους επαγγελματίες να κάνουν καταγραφή των ζημιών.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Αλέξης Κόλτυρης, ιδιοκτήτης πλυντηρίου αυτοκινήτων, αναφερόμενος στις ζημιές που υπέστη η επιχείρησή του, δήλωσε τυχερός που δεν βρισκόταν στο σημείο την ώρα της καταστροφής.

«Τα τζάμια έχουν ραγίσει, οι τοίχοι έχουν σημάδια λες και είναι πυροβολημένοι».

Η ζημία υπολογίζεται περίπου σε 10.000 ευρώ, σύμφωνα με τον επιχειρηματία, με κλιμάκια της περιφέρειας να κάνουν αυτοψία στις κατεστραμμένες περιουσίες προκειμένου να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία της αποζημίωσης.

«Προσπαθούμε να φτιάξουμε ψιλοζημιές για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε».

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 14/10/2020