Ελλάδα

Δικηγόρος οικογένειας Φύσσα στο MEGA: Πριν από την Παρασκευή δεν νομίζω πως θα έχουμε αποτέλεσμα επί της αναστολής

14.10.2020 | 17:09

Η κυρία Χρύσα Παπαδοπούλου, Δικηγόρος Οικογένειας Π. Φύσσα, μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για τις ποινές που αποδόθηκαν στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, στους επτά του διευθυντηρίου και στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Λίγο μετά τις 13.00 το δικαστήριο σφράγισε την ποινική μεταχείριση του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα και των μελών της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.  Το δικαστήριο έκανε σε γενικές γραμμές δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως κ. Οικονόμου, τόσο για τον φυσικό αυτουργό, όσο και για τους υπόλοιπους.

Ετσι λοιπόν, ανακοινώθηκαν ισόβια στον Γιώργο Ρουπακιά και 10 χρόνια για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, 4 έτη για οπλοχρησία, 4 έτη για οπλοφορία και 4.000 ευρώ χρηματική ποινή.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Χρήστος Παππάς και ο Γιώργος Γερμενής -ήτοι, το διευθυντήριο της ΧΑ – καταδικάστηκαν σε 13 χρόνια, όπως είχε προτείνει η εισαγγελέας. Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος καταδικάστηκε σε 10 χρόνια, γλίτωσε δηλαδή 3 χρόνια από την αρχική πρόταση.

«Όσον αφορά το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, που ήταν και το βαρύτητερο αδίκημα το δικαστήριο κινήθηκε στα ανώτερα όρια των ποινών που μπορούσε να επιβάλει. Όσον αφορά τα μέλη, το δικαστήριο κινήθηκε σε ένα αρκετά ευνοϊκότερη ποινή. Για να έχουμε την τελική εικόνα πρέπει να περιμένουμε το στάδιο των αναστολών επί των εφέσεων που θα δηλώσουν οι κατηγορούμενοι ότι θα ασκήσουν», δήλωσε αρχικά η κυρία Παπαδοπούλου.

Ερωτηθείσα για το αν είναι ικανοποιημένη από τις ποινές που απέδωσε το δικαστήριο, αναφέρθηκε στο στάδιο των αναστολών, μετά το οποίο θα μπορούσε να γίνει μια εκτίμηση των ποινών.

Για τα επόμενα βήματα της δίκης, σύμφωνα με την δικηγόρο της οικογένειας Φύσσα, «η υπεράσπιση δήλωσε ότι θα εξετάσει μάρτυτες ως προν το αίτημα της αναστολής, πριν από την Παρασκευή, μπορεί και Δευτέρα, δεν νομίζω πως θα έχουμε αποτέλεσμα επί της αναστολής», σημείωσε.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 14/10/2020

Ελλάδα