Πολιτική

Θύελλα αντιδράσεων για το πρωτοσέλιδο της «Αυγής»

12.10.2020 | 13:12 Eνσωμάτωση

Οι φωτογραφίες των Κυριάκου Μητσοτάκη και Αντώνη Σαμαρά με το σύνθημα «Δεν είναι αθώοι» στο πρωτοσέλιδο της «Αυγής» εξακολουθούν να πυροδοτούν αντιδράσεις.

Το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» με το σύνθημα που χαρακτήρισε τις μεγάλες αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και τις φωτογραφίες του Αντώνη Σαμαρά και του Κυριάκου Μητσοτάκη σχολίασε σε συνέντευξή του και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σε αποκλειστική του συνέντευξη στα «ΝΕΑ».

«Σε ένα επίπεδο δεν σας κρύβω ότι με ενοχλεί η σπουδή με την οποία κάποιοι έσπευσαν να εκμεταλλευθούν πολιτικά αυτή τη δίκη. Κορυφαίο παράδειγμα το χυδαίο πρωτοσέλιδο της “Αυγής” που δείχνει τον πανικό και, αν θέλετε, την πολιτική ένδεια του ΣΥΡΙΖΑ».

Η «Αυγή» επιμένει να υπερασπίζεται το πρωτοσέλιδό της και σε σημερινό της άρθρο επαναφέρει τη φράση του Αλέξη Τσίπρα «τα σκυλιά γαβγίζουν, αλλά το καραβάνι προχωρά».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι δια της υπερβολής του πρωτοσέλιδου της «Αυγής της Κυριακής» η Κουμουνδούρου επιχείρησε αντεπίθεση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να πλήξει την Αριστερά με τη θεωρία των δυο άκρων και προτού ακόμη ανακοινωθεί η απόφαση του Δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή.

Η «Αυγή» θα κινηθεί νομικά και κατά του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, καθώς ο βουλευτής της ΝΔ σε ανάρτησή του σε προσωπική του ιστοσελίδα συνδύασε το λογότυπο του κομματικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ με το λογότυπο της ναζιστικής οργάνωσης αναγράφοντας για την εφημερίδα «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 12/10/2020