Κόσμος

Σε απόγνωση η Ευρώπη λόγω κορωνοϊού

11.10.2020 | 13:18

Σε απόγνωση βρίσκονται πολλές ευρωπαϊκές χώρες που βλέπουν ότι τα νέα πιο αυστηρά μέτρα που λαμβάνουν δεν αναχαιτίζουν το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού. Χιλιάδες κρούσματα καταγράφονται καθημερινά σε Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία, οι αρνητές της πανδημίας συνεχίζουν να διαδηλώνουν και όλα αυτά την ώρα που η Γηραιά Ήπειρος θρηνεί πάνω από 240.000 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας.

Το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού αποδεικνύεται πιο επίμονο από το πρώτο και οι ευρωπαϊκές χώρες καταγράφουν από το ξεκίνημα της πανδημίας περισσότερα από 6,2 εκατ. κρούσματα και σχεδόν 240.000 νεκρούς.

Κουρασμένοι από τα περιοριστικά μέτρα οι ευρωπαίοι προχωρούν σε μαζικές διαμαρτυρίες, πολλές φορές συμπράττοντας με τους αρνητές της πανδημίας και της μάσκας. Χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν τους δρόμους του Βερολίνου για να διαμαρτυρηθούν για την επιβολή νέων μέτρων.

Στη Γερμανία καταγράφονται καθημερινά πάνω από 4.000 νέες μολύνσεις με συνέπεια από το Σάββατο το βράδυ μπαρ και εστιατόρια να κλείνουν από τις έντεκα.
Κολωνία και Φρανκφούρτη τα σφραγίζουν από τις δέκα το βράδυ.
Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ προειδοποίησε πως αν η διάδοση της Covid-19 δεν σταθεροποιηθεί μέσα σε δέκα ημέρες, η χώρα θα λάβει νέα μέτρα.

Με 10.000 νέες μολύνσεις καθημερινά κατά μέσο όρο τις τελευταίες ημέρες η Μαδρίτη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης. Οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων είναι συνεχείς.

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων από τον κορωνοϊό στη Γαλλία έφτασε τις 26.896 μέσα σε μια μέρα για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας και οι νεκροί αυξήθηκαν κατά 54.
Με πάνω από 700 χιλιάδες κρούσματα συνολικά η Γαλλία προσανατολίζεται στη λήψη νέων, πιο αυστηρών μέτρων.

Μαζικές διαδηλώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων σημειώθηκαν και στην Ιταλία που το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε 5.724 νέες μολύνσεις και 29 νεκρούς.

Λομβαρδία, Καμπανία και Τοσκάνη αναφέρουν τα περισσότερα κρούσματα και στην Ιταλία πραγματοποιούνται καθημερινά πάνω από 130 χιλιάδες τεστ.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 11/10/2020

Κόσμος