Ελλάδα

Απειλούν ξανά οι χρυσαυγίτες

11.10.2020 | 20:23 Eνσωμάτωση

Στην τελική ευθεία για τις ποινές στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και οι χρυσαυγίτες εμφανίζονται τις τελευταίες ώρες αμετανόητοι συνεχίζοντας και μετά την καταδίκη τους να προκαλούν με δηλώσεις και μηνύματα.

Για μία ακόμα φορά το άλλοτε πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου, ο Γιάννης Λαγός προκαλεί! Μέσω διαδικτύου ανακοίνωσε ότι αύριο το πρωί θα παρουσιαστεί στο Εφετείο, καλώντας μάλιστα και σε συγκέντρωση.

Αμετανόητοι παρά την καταδίκη

Ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και αντιμέτωπος πλέον με ποινή κάθειρξης 15 ετών, δε διστάζει να βρίσει για μία ακόμα τους δικαστές και απειλώντας τους, να ανακοινώνει πως θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο μετά το αρνητικό τεστ κορωνοϊό στο οποίο υποβλήθηκε. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι επί 5,5 χρόνια αγνόησε επιδεικτικά τις δικαστικές αρχές, εμφανιζόμενος στο δικαστήριο μόνο για να απολογηθεί.

Στην τελική ευθεία για τις ποινές

Αύριο, στις 10 το πρωί, η πρόεδρος του Δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, θα ανακοινώσει την απόφαση επί των ελαφρυντικών. Στη συνέχεια, η εισαγγελέας θα προτείνει τις ποινές για κάθε έναν εκ των καταδικασθέντων, θα τοποθετηθούν οι συνήγοροι υπεράσπισης και το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφαση του επί των ποινών για τους διευθυντές και τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

«Θέλουν μία δίκαιη και νόμιμη τιμωρία ανάλογα με τη βαρύτητα του εγκλήματος. Μιλάμε για μία εγκληματική οργάνωση που ενδύθηκε τον μανδύα του πολιτικού κόμματος» ανέφερε η δικηγόρος οικογένειας Παύλου Φύσσα, Χρύσα Παπαδοπούλου.

Επόμενο στάδιο, το εάν η έφεση των 57 ενόχων θα έχει αναστέλλουσα δύναμη, απόφαση που θα κρίνει ποιοι εξ αυτών θα οδηγηθούν στις φυλακές.

Καταδικάστηκε η ναζιστική βία

Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα μετά από ένα μεγάλο αγώνα που έδωσε επί 5, 5 χρόνια στη δικαστική αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αισθάνεται δικαιωμένη από την ιστορική απόφαση με την οποία η Χρυσή Αυγή κρίθηκε εγκληματική οργάνωση.

«Πολύ σημαντική απόφαση. Με βάση την απόφαση του δικαστηρίου οι επτά βουλευτές κρίθηκαν ως διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης. Η ηγεσία του κόμματος ταυτίζεται με την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης… Καταδικάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η ναζιστική βία» πρόσθεσε η Χρύσα Παπαδοπούλου.

Αύριο, για μία ακόμα φορά, η Μάγδα και ο Παναγιώτης Φύσσας θα βρεθούν στη δικαστική αίθουσα του Εφετείου Αθηνών προκειμένου να παρακολουθήσουν τη διαδικασία, περιμένοντας τις ποινές για τους δολοφόνους του γιου τους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 11/10/2020