Πολιτισμός

Πώς θα λειτουργήσουν τα θέατρα; Προβληματισμός για πρωτόκολλα και πληρότητες

09.10.2020 | 11:11

Προβληματισμός επικρατεί μεταξύ των θεατρικών επιχειρηματιών αλλά και όσων εργάζονται στα θέατρα (ηθοποιοί, τεχνικοί, ταξιθέτες, διοικητικοί, ταμίες) λόγω των περιοριστικών μέτρων που ακούγεται ότι θα λειτουργήσουν τα θέατρα.

Χωρίς να έχει επισημοποιηθεί κάτι, οι μέχρι τώρα πληροφορίες, κάνουν λόγο ότι οι πληρότητες των θεάτρων θα ξεκινήσουν στο 30%, σταδιακά θα ανέλθουν στο 50%, και δύνανται να φθάσουν μέχρι το 65%.

Αυτό δημιουργεί έντονο προβληματισμό σε όσους δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Ο θεατρικός επιχειρηματίας, Πάνος Κατσαρίδης, που μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» είναι ένας από αυτούς.

«Σημαντικοί όλοι οι τομείς, έτσι και ο πολιτισμός πρέπει να έχει τη θέση του στην καθημερινότητά μας. Ο μόνος τομέας που είναι κλειστός μέχρι τώρα. Θα ανοίξουν τα θέατρα, εκτός αν τα κρούσματα ξεφύγουν τρομερά» σχολίασε.

Σε ότι αφορά τις πληρότητες και τα αυστηρά πρωτόκολλα κάτω από τα οποία θα κληθούν να λειτουργήσουν τα θέατρα, ήταν ξεκάθαρος.

«Αύριο θα είχαμε πρεμιέρα ‘’Το τρίτο στεφάνι’’ στο θέατρο Παλλάς. Αν τα μέτρα είναι αυτά που ακούγονται, εμείς απόψε το βράδυ θα αγκαλιαστούμε θα χαιρετηθούμε και θα πάμε σπίτια μας. 80 άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά» τόνισε χαρακτηριστικά.

Εν τούτοις, πρόσθεσε, ότι στο υπουργείο Πολιτισμού, προσπαθούν πολύ ώστε να ρυθμιστεί το ζήτημα.

Videos & Απoσπάσματα από ΠΑΜΕ ΔΑΝΑΗ! - 09/10/2020

Πολιτισμός