Πολιτική

Μανιτάκης: Αν γίνονταν εκλογές τα μέλης της Χρυσής Αυγής μπορούν να είναι υποψήφιοι

09.10.2020 | 20:26

Η καταδίκη των χρυσαυγιτών κυρίες και κύριοι εκτός από την αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ σημαδεύτηκε από την πρώτη διαγραφή στην ιστορία της Κουμουνδούρου. Ο πρώην υπουργός Σταύρος Κοντονής βρέθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ σε μία fast track διαδικασία την οποία αντιμετώπισε με ειρωνεία και αιχμές. Την ίδια ώρα ανοιχτό παραμένει το θέμα των πολιτικών δικαιωμάτων των μελών της εγκληματικής οργάνωσης - το οποίο διχάζει τους νομικούς.

Με τη ΧΑ να έχει καταδικαστεί για την εγκληματική της δράση και την ηγεσία της να περιμένει να ακούσει τις ποινές της για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης εγείρεται πλέον μείζον ζήτημα για την αδυναμία του πολιτικού συστήματος της χώρας ακόμη και μετά απο πέντε χρόνια που κράτησε η Δίκη να αποστερήσει Μιχαλολιάκο και ΣΙΑ απο τα πολιτικά τους δικαιώματα.

Ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου Αντώνης Μανικάκης είναι ξεκάθαρος. Αν γίνονταν άμεσα εκλογές το διευθυντήριο και τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ μπορούν να κατέβουν και πάλι υποψήφιοι.

«Αν υποθέσουμε ότι γίνονταν αμέσως εκλογές, αυτοί τυπικά είχαν το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι. Εγώ δεν βλέπω»

Ποιος βοήθησε τη Χ.Α.

Η συζήτηση για τον ΠΚ και τις μικρότερες ποινές που επιβάλει στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ξυπνά πάθη από το πρόσφατο παρελθόν για το ποιος τάισε περισσότερο τη ΧΑ.

Με αυτό το βίντεο απαντά ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση και τις κατηγορίες της ΝΔ για συμπόρευση με τη ΧΑ.

«Οι νεοναζί είναι και επίσημα ένοχοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αθώοι όσοι τους ξέπλεναν τόσα χρόνια και σήμερα εμφανίζονται ως τιμητές.»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας νομίζουν ότι επιτιθέμενοι στη ΝΔ θα αποφύγουν τη συζήτηση για τα σκοτεινά παιχνίδια που κατήγγειλε ο πρώην υπουργός τους Σταύρος Κοντονής προκειμένου να «πέσει στα μαλακά» η Χρυσή Αυγή και για τη σύμπλευση μαζί της σε κρίσιμα θέματα.»

Η Φώφη Γεννηματά κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει άμεσα δεκτή την τροπολογία του ΚΙΝΑΛ για τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων.

«Αυτός είναι ο δρόμος αλλιώς η υποκρισία θα περισσεύει.»

Σε βέρτιγκο ο Κοντονής

Χθες τη νύχτα και λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου ενημέρωνε ότι ο κ. Κοντονής απεμπόλησε την ιδιότητα του μέλους του κόμματος.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη – ιστορική διαγραφή στο ΣΥΡΙΖΑ. Μια διαγραφή που μάλλον προκάλεσε βέρτιγκο στον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης καθώς από τις σταλινικές μεθόδους που κατηγορούσε χθες την Κουμουνδούρου σήμερα πέρασε σε κατηγορίες περι παλαιοπασοκικών μεθόδων αποδεχόμενος πάντως να κατέβει από το τρένο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι εκφράσεις ΠΑΣΟΚικής εμπνεύσεως, τις θυμόσαστε τη δεκαετία του ΄80, που ανακοίνωνε το ΠΑΣΟΚ ότι ο ένας κατέβηκε από το τρένο ο άλλος έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος.»

«Μόνο και μόνο ενώ είχε ψηφίσει τις διατάξεις του ΠΚ θυμήθηκε μετά από ενάμιση χρόνο και μια μέρα μετά την ιστορική απόφαση της ΧΑ, εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα προφανώς.»

Για όλα υπάρχου όρια έγραφε λίγο νωρίτερα η αδερφή του Αλέξη τσίπρα Ζαννέτ και ήταν η δεύτερη φορά που έκανε παρέμβαση υπερ του προέδρου. Η πρώτη ήταν όταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε αμφισβητήσει τον ίδιο τον Αλέξη τσίπρα για την τακτική του να αποκαλεί απατεώνα τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Λίγες μόνο ώρες μετά τη διαγραφή Κοντονή από τον Αλέξη Τσίπρα ο πρώην Υπουργός Οικονομικών μίλησε πολύ θερμά για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μετά τα πράγματα που έχω μάθει από τον Αλέξη ελπίζω να το αισθάνεται κι αυτός το ίδιο είμαστε και οι δυο καλύτερη από αυτή τη σχέση και δεν θεωρώ ότι λιγότερο από μια δεκαετία μπροστά του».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μάλιστα ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δελφίνος και δεν διεκδικεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 09/10/2020

Πολιτική