Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Διεκόπη η συνεδρίαση – Τη Δευτέρα η απόφαση για τα ελαφρυντικά

09.10.2020 | 20:01

Μετά από μια ακόμη μαραθώνια συνεδρίαση, το δικαστήριο διέκοψε το απόγευμα και η πρόεδρος θα ανακοινώσει τη Δευτέρα στις 10 το πρωί την απόφαση για την αναγνώριση ή μη ελαφρυντικών για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Η εισαγγελέας πρότεινε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους επτά της ηγετικής ομάδας. Η σχετική απόφαση είναι απολύτως κρίσιμη καθώς θα καθορίσει το εύρος των ποινών.

Έτσι με βάση τη νόμο και χωρίς ελαφρυντικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος , ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Χρήστος Παππάς, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Γιάννης Λαγός, ο Γιώργος Γερμενής και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος είναι αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης που φτάνει έως και τα 15 έτη για τον καθένα.

Παράταση της αγωνίας για τα ελαφρυντικά

Παρατείνεται η αγωνία σχετικά με το αν θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά ή όχι στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής. Αν και η πρόεδρος ήταν έτοιμη σήμερα να πάει σε διάσκεψη, στις πέντε η ώρα, όταν ολοκληρώθηκαν οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης, απευθύνθηκε στην εισαγγελέα και τη ρώτησε αν είναι έτοιμη να συνεχιστεί η διαδικασία.

Εκείνη της απάντησε ότι είναι καλύτερο να διακόψει το εργαστήρι για τη Δευτέρα. Στη συνέχεια η κ. Λεπενιώτη ανακοίνωσε ότι η απόφαση επί των ελαφρυντικών θα εκδοθεί στις 10 το πρωί της Δευτέρας.

Τη Δευτέρα, όταν η έδρα ανακοινώσει την απόφασή της για τα ελαφρυντικά, θα πάρει το λόγο η εισαγγελέας για να κάνει την πρότασή της επί των ποινών. Στη συνέχεια παίρνουν το λόγο οι δικηγόροι της υπεράσπισης, ενώ στη συνέχεια το δικαστήριο αποσύρεται σε διάσκεψη και ανακοινώνει τις ποινές.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη των κατδικασθέντων μελών της Χρυσής Αυγής

Ένα ακόμα δύσκολο 48ωρο έχουν να αντιμετωπίσουν στην ΕΛ.ΑΣ. καθώς τα μέτρα που έχει λάβει για τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, δεν τελειώνουν τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα.

Οι αστυνομικοί έχουν χαρτογραφήσει όλες τις κινήσεις των μελών της Χρυσής Αυγής και το που μπορεί να πάνε στο επόμενο 48ωρο. Οι ομάδες της αστυνομίας είναι έτοιμες για να προχωρήσουν σε ταυτόχρονές συλλήψεις, ενώ θέλουν να αποφύγουν το να σημειωθεί κάποια επίθεση στα σπίτια των στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Σε ό,τι αφορά στο που θα οδηγηθούν οι συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής, ακόμη τα σενάρια είναι ανοιχτά, ωστόσο φαίνεται να καταλήγουν ότι οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα μεταφερθούν στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, με ξεχωριστό προαύλιο.

Για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα και για τον πυρηνάρχη της Νίκαιας, υπάρχει σενάριο να μεταφερθούν σε φυλακές στην επαρχία.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 09/10/2020

Ελλάδα