Ελλάδα

Χρυσή Αυγή: Διέκοψε το δικαστήριο – Την Παρασκευή η απόφαση για τα ελαφρυντικά

08.10.2020 | 20:42

Οι αγορεύσεις δεν ολοκληρώθηκαν για το σύνολο των ενόχων και από αυτό ακριβώς το σημείο θα ξεκινήσει αύριο η διαδικασία.

Στις 11 το πρωί της Παρασκευής θα συνεχιστεί η δίκη για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Οι αγορεύσεις δεν ολοκληρώθηκαν για το σύνολο των ενόχων και από αυτό ακριβώς το σημείο θα ξεκινήσει αύριο η διαδικασία.

Νωρίτερα,  η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου  δήλωσε ότι ο εισαγγελέας είναι αρμόδιος για την εκτέλεση των αποφάσεων. Δεν έχει δοθεί  εντολή για παρακολούθηση των κατηγορουμένων» .

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου ζητά να αναγνωριστεί ελαφρυντικό σε όλους τους καταδικασθέντες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που δεν κρίθηκαν ένοχοι για άλλο κακούργημα.

Η πρόταση της δεν αφορά τους 7 πρώην χρυσαυγίτες βουλευτές που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Αύριο πρόκειται να δευτερολογήσουν οι δικηγόροι των πρώην βουλευτών. Πρόκειται για μια μακρά διαδικασία.

Αφού ολοκληρωθούν οι δευτερολογίες θα έχουμε την απόφαση του δικαστηρίου και μετά θα εισέλθουμε στο ζήτημα των ποινών.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εισαγγελέας που είναι αρμόδια για την εκτέλεση των ποινών έχει τη δυνατότητα να ζητήσει τη σύλληψη των καταδικασθέντων. Κάποιοι από τους δικηγόρους υπεράσπισης έχουν ήδη συμβουλέψει τους εντολείς τους να έρθουν στο δικαστήριο προκειμένου να παρακολουθήσουν την διαδικασία επειδή θα είναι καλύτερο για την ποινική τους μεταχείριση.

Για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης (για το οποίο χθες κρίθηκαν ένοχοι επτά πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής) το πλαίσιο της ποινής είναι από 5 μέχρι 15 έτη κάθειρξης.

Έτοιμη για συλλήψεις μόλις δοθεί η εντολή

Την ίδια ώρα, η αστυνομία εδώ και τουλάχιστον τρία 24ωρα παρακολουθεί κάθε κίνηση των καταδικασθέντων πλεοων μελών της Χρυσής Αυγής. Η παρουσία της ασφάλειας είναι εμφανής έξω από το σπιτι τους και όπως λένε πηγές της ΓΑΔΑ μπορούν να παρέμβουν αν ζητηθεί ανα πάσα στιγμή.

Η ελληνική αστυνομία ξέρει που βρίσκονται όλα τα άτομα (τόσο εντός, όσο και εκτός Αθηνών) και περιμένει τις εντολές για να προχωρήσει στις συλλήψεις.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 08/10/2020

Ελλάδα
Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τη φρικτή δολοφονία – Πού εστιάζουν οι αρχές

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία και οι περιγραφές για τη δολοφονία της 20χρονης μητέρας στα Γλυκά Νερά -μπροστά στα μάτια του συζύγου της και δίπλα στο 11 μηνών μωρό της. Οι τρεις ληστές εισέβαλαν σε μονοκατοικία όπου ζούσε το ζευγάρι με το παιδί τους και αφού ακινητοποίησαν τον άνδρα, βασάνισαν μέχρι θανάτου τη νεαρή γυναίκα. Στη συνέχεια άρπαξαν 15.000 ευρώ μετρητά που είχε η οικογένεια κρυμμένα σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στο σαλόνι του σπιτιού, καθώς και κοσμήματα αντίστοιχης αξίας και τράπηκαν σε φυγή. Από τη μανία τους δε γλύτωσε ούτε το σκυλί της οικογένειας το οποίο σκότωσαν και κρέμασαν. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επικήρυξε τους δολοφόνους, προσφέροντας αμοιβή 300.000 ευρώ σε όποιον δώσει στοιχεία και πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη τους ενώ ο 32χρονος σύζυγος του θύματος συντετριμμένος είπε: «Τους παρακαλέσαμε να μη μας κάνουν κακό. Να μη συμβεί σε κανέναν αυτό που πάθαμε εμείς». Συγκινεί το στιγμιότυπο με τον αστυνομικό που έχει στην αγκαλιά του το βρέφος.