Ελλάδα

Χρυσή Αυγή: Διέκοψε το δικαστήριο – Την Παρασκευή η απόφαση για τα ελαφρυντικά

08.10.2020 | 20:42 Eνσωμάτωση

Οι αγορεύσεις δεν ολοκληρώθηκαν για το σύνολο των ενόχων και από αυτό ακριβώς το σημείο θα ξεκινήσει αύριο η διαδικασία.

Στις 11 το πρωί της Παρασκευής θα συνεχιστεί η δίκη για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Οι αγορεύσεις δεν ολοκληρώθηκαν για το σύνολο των ενόχων και από αυτό ακριβώς το σημείο θα ξεκινήσει αύριο η διαδικασία.

Νωρίτερα,  η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου  δήλωσε ότι ο εισαγγελέας είναι αρμόδιος για την εκτέλεση των αποφάσεων. Δεν έχει δοθεί  εντολή για παρακολούθηση των κατηγορουμένων» .

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου ζητά να αναγνωριστεί ελαφρυντικό σε όλους τους καταδικασθέντες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που δεν κρίθηκαν ένοχοι για άλλο κακούργημα.

Η πρόταση της δεν αφορά τους 7 πρώην χρυσαυγίτες βουλευτές που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Αύριο πρόκειται να δευτερολογήσουν οι δικηγόροι των πρώην βουλευτών. Πρόκειται για μια μακρά διαδικασία.

Αφού ολοκληρωθούν οι δευτερολογίες θα έχουμε την απόφαση του δικαστηρίου και μετά θα εισέλθουμε στο ζήτημα των ποινών.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εισαγγελέας που είναι αρμόδια για την εκτέλεση των ποινών έχει τη δυνατότητα να ζητήσει τη σύλληψη των καταδικασθέντων. Κάποιοι από τους δικηγόρους υπεράσπισης έχουν ήδη συμβουλέψει τους εντολείς τους να έρθουν στο δικαστήριο προκειμένου να παρακολουθήσουν την διαδικασία επειδή θα είναι καλύτερο για την ποινική τους μεταχείριση.

Για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης (για το οποίο χθες κρίθηκαν ένοχοι επτά πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής) το πλαίσιο της ποινής είναι από 5 μέχρι 15 έτη κάθειρξης.

Έτοιμη για συλλήψεις μόλις δοθεί η εντολή

Την ίδια ώρα, η αστυνομία εδώ και τουλάχιστον τρία 24ωρα παρακολουθεί κάθε κίνηση των καταδικασθέντων πλεοων μελών της Χρυσής Αυγής. Η παρουσία της ασφάλειας είναι εμφανής έξω από το σπιτι τους και όπως λένε πηγές της ΓΑΔΑ μπορούν να παρέμβουν αν ζητηθεί ανα πάσα στιγμή.

Η ελληνική αστυνομία ξέρει που βρίσκονται όλα τα άτομα (τόσο εντός, όσο και εκτός Αθηνών) και περιμένει τις εντολές για να προχωρήσει στις συλλήψεις.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/10/2020