Πολιτική

Συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου στη Μπρατισλάβα – Επιμένει στις προκλήσεις η Τουρκία

08.10.2020 | 18:03 Eνσωμάτωση

Η καλή διάθεση στην Μπρατισλάβα τουλάχιστον μπροστά στις κάμερες μεταξύ Δένδια - Τσαβούσογλου έδωσε γρήγορα την θέση της σε νέες προκλήσεις.  

Το κοντέρ των προκλήσεων τερματίζει όμως, ο Ερντογάν με την Τουρκία να εκδίδει δύο παράνομες NAVTEX μία για άσκηση με πραγματικά πυρά το Σάββατο και την Κυριακή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου και μία για άσκηση από τις 26 μέχρι την 28ης Οκτωβρίου στην καρδιά του Αιγαίου.

Παράλληλα κλιμακώνονται οι προκλήσεις και στα Βαρώσια με τον Τατάρ να λέει σε προκλητικό βίντεο πως θα αναβιώσει τα Βαρώσια.

Απέναντι στις προκλήσεις Κυριάκος Μητσοτάκης και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τονίζουν σε κοινό ανακοινωθέν πως η Τουρκία πρέπει να αλλάξει στάση.

Στην Κύπρο οι εφημερίδες σημειώνουν πως οι κινήσεις του Ερντογάν είναι αποτέλεσμα της επιθυμίας του να στηρίξει τον Τατάρ, ο οποίος φαίνεται να μην περνά καν στο δεύτερο γύρο των «εκλογών» αφού εμφανίζεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 20%.

Φιέστα ντροπής στα Βαρώσια – Άνοιξαν την παραλία οι Τούρκοι

Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο δημοσιογράφος του Sigma Κύπρου, Μαρίνος Παυλίκκας, από τη Δερύνεια, όπου πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

«Σε αυτό το φυλάκιο στα Βαρώσια, στήθηκε φιέστα, από τους υποστηρικτές του Τατάρ, του ευνοούμενου του Ερντογάν. Ανακοινώθηκε ότι την Τρίτη θα ανοίξουν τα Βαρώσια, και έγινε σήμερα εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκε και ο Τατάρ», ανέφερε ο κ. Παυλίκκας.

«Στην Δερύνεια οι κάτοικοι της Αμμοχώστου διατρανώνουν την δυσαρέσκειά τους για την τεράστια πρόκληση της Τουρκίας και του ψευδοκράτους. 46 χρόνια μετά μπορούμε να μιλάμε για δεύτερη εισβολή στην κατεχόμενη Αμμόχωστο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 08/10/2020