Ελλάδα

Συναγερμός για τα κρούσματα σε σχολείο στην Πάτρα

08.10.2020 | 20:30 Eνσωμάτωση

Διάσπαρτα είναι τα κρούσματα στην Αχαΐα γεγονός που εντείνει την ανησυχία. Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στο 13ο Δημοτικό σχολείο της Πάτρας με δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα με διαφορά ημερών.

Την περασμένη Τρίτη μαθητής της Β’ δημοτικού βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Το τμήμα του έκλεισε προληπτικά κι έγιναν απολυμάνσεις. Χθες όμως διαγνώσθηκε θετική και μία δασκάλα. Ανάστατοι οι γονείς, δεν έστειλαν σήμερα τα παιδιά τους για μάθημα.

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν και δύο κρατούμενοι, σε αστυνομικά τμήματα της Αχαΐας. Ο ένας, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών και ο δεύτερος στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγιαλείας. Και οι δυο έχουν μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους κράτησης για covid, ενώ άμεσα ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ. Πενήντα αστυνομικοί υποβλήθηκαν σε τεστ.

Μέσα σε δυο εβδομάδες τα κρούσματα στην Αχαΐα έφθασαν τα 85. 9 άτομα νοσηλεύονται σε κλίνες COVID, εκ των οποίων δύο στην εντατική.

Τα έκτακτα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Αχαΐα λόγω των αυξημένων κρουσμάτων θα ισχύσουν μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα ενώ ήδη έχουν επιβληθεί και τα πρώτα πρόστιμα σε παραβάτες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/10/2020