Πολιτική

Παραιτήθηκε ο Σ. Κοντονής με «βόμβες» κατά Τσίπρα για Ποινικό Κώδικα και Χρυσή Αυγή

08.10.2020 | 17:52 Eνσωμάτωση

Παραιτήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Κοντονής, διαφωνώντας για τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα που πέρασε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο κ. Κοντονής είπε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες της κοινωνίας.

Ο κ. Κοντονής είπε ότι στην απόφαση του οδηγήθηκε καθώς «το κόμμα, ο τρόπος που οργανώνεται από εδώ και πέρα και οι πολιτικές που εκπονούνται είναι μια εσωκομματική πάλη που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού και της κοινωνίας». «Δεν θέλω να αναλάβω εγώ αυτές τις ευθύνες οι οποίες προκύπτουν και κάνω έκκληση στα μέλη του κόμματος, να μην ενδώσουν σε μια πορεία μηχανισμών προς το συνέδριο», τόνισε ακόμα, αφήνοντας αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και των εσωκομματικών του αντιπάλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα είχε ανοίξει στον ΣΥΡΙΖΑ συζήτηση για το πώς πρέπει να κινηθεί το κόμμα, στην οποία ο κ. Κοντονής τοποθετήθηκε. Πριν τρεις μέρες, μίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα για την απόφασή του να παραιτηθεί.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 08/10/2020