Ελλάδα

Η ώρα των ποινών για τα μέλη της Χρυσής Αυγής – Επιχειρούν να γλιτώσουν το κελί

08.10.2020 | 19:55 Eνσωμάτωση

«Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση…». Ήταν η ημέρα μιας ιστορικής απόφασης που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο, αλλά και εκατομμύρια Έλληνες που παρακολουθούσαν την ανακοίνωση της ετυμηγορίας των δικαστών.

Οι δρόμοι γύρω από το κτίριο του Εφετείου που είχαν κατακλυστεί από δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές αντήχησαν από αντιφασιστικά συνθήματα.

Τις χθεσινές επευφημίες έχει διαδεχθεί σήμερα η αγωνία για τις ποινές που θα επιβληθούν αλλά και το ποιοι χρυσαυγίτες τελικά θα περάσουν το κατώφλι της φυλακής.

Στις 12:45 οι δικαστές ανέβηκαν στην έδρα και αφού ολοκληρώθηκε η αγόρευση της τελευταίας συνηγόρου υπεράσπισης επί των ελαφρυντικών, η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου, πήρε τον λόγο και μέσα σε λίγα λεπτά ζήτησε την απόρριψη κάθε ελαφρυντικού για τη συντριπτική πλειοψηφία των ενόχων.

Ακολούθησε ένταση στην αίθουσα από τους συνηγόρους υπεράσπισης με τον δικηγόρο του Νίκου Μιχαλολιάκου να απαντά στην πρόεδρο, Μαρία Λεπενιώτη, που ζητούσε να υπάρξει ησυχία.

Μετά τη δευτερολογία των συνηγόρων υπεράσπισης η εισαγγελέας επανήλθε με διαφορετική αυτή τη φορά πρόταση ζητώντας την αναγνώριση ελαφρυντικού για όσους κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση.

Ωστόσο ξεκαθάρισε πως για το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο, δεν μπορεί να υπάρξει το παραμικρό ελαφρυντικό.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/10/2020