Ελλάδα

Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή: Ελαφρυντικά για… σύννομο βίο ζήτησαν ο Μιχαλολιάκος και τα πρωτοπαλίκαρά του

08.10.2020 | 20:04 Eνσωμάτωση

Οι άλλωτε νταήδες της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκαν για δολοφονίες αλλά και δολοφονικές επιθέσεις τώρα επιστρατευουν τα πιο ευτελή και αστεία επιχειρήματα προκειμένου να διασφαλίσουν μικρότερες ποινές . Οι πρώην αγέρωχοι ναζιστές και τα πρωτοπαλίκαρα τους εκλιπαρούν το δικαστήριο για επιείκεια δια των συνηγόρων τους βέβαια , προβάλλοντας την καλή διαγωγή τους, τον παρεξηγημένο χαρακτήρα τους κάποιοι επικαλούνται ακόμη κια το γεγονός ότι είναι φιλόζωοι και φιλόμουσοι. Το κορυφαίο όλων ίσως είναι ότι ένας από αυτούς, ο Νίκος Μίχος, για να ελαφρύνει τη θέση του προβάλλει το γεγονός ότι παντρεύτηκε δυο φορές την ίδια γυναίκα.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος και τα πρωτοπαλίκαρά του. Φαιδρά πρόσωπα που δεν άντεξαν να αντικρύσουν τους φυσικούς τους δικαστές. Τα ελαφρυντικά που ζήτησαν, όπως τους δίνει ο νόμος το δικαίωμα μέσω των συνηγόρων, μιλούν από μόνα τους.

Νίκος Μιχαλολιάκος. Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Ο ανθρωπος που πίστεψε ότι θα καταφέρει να πλήξει τη δημοκρατία, με όπλο τη ναζιστική σβαστικα και βάζοντας τον μανδύα του εθνικισμού.

Ο δικηγόρος του Μιχαλολιάκου υποστήριξε ότι ο πελάτης του έχει βοηθήσει κόσμο δημιουργώντας πολιτικό φορέα, ότι δεν έχει εχει καμία καταδίκη και πως έχει παράξει έργο… Ο Νίκος Μιχαλολιάκος ζήτησε τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλή συμπεριφοράς και της μη εύλογης διάρκειας της
δίκης.

Ηλίας Κασιδιάρης. Το πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου, πρώην υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και σκληροπυρηνικός νεοναζί που εκπαίδευε τα νέα μέλη και φημίζεται για τις συχνές φασιστικές εκρήξεις του.

Μάλιστα ο δικηγόρος του Κασιδιάρη υποστήριξε πως πρόκειται για ένα παρεξηγημένο πρόσωπο με σύννομβο αλλά (πλανα Δουρου) αρνητικό προβεβλημένο

Ο Κασιδιάρης έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για σειρά αδικημάτων μεταξύ των οποίων για προτροπή σε βία, όταν σε ομιλία του στον Ασπρόπυργο το 2011, καλούσε τους κατοίκους να διώξουν από την περιοχή τους Ρομά.

Γιάννης Λαγός. Ο ευρωβουλευτής και πλέον ένοχος με τη «βούλα» της ελληνικής δικαιοσύνης. Περήφανος νεοναζί, με απέχθεια στην ελευθερία του λόγο και της έκφρασης. Ο δικηγόρος του ανέφερε ότι ο πελάτης του προάγει προάγει τα συμφέροντα της Ελλάδος, νόμιμα με πολιτικά μέσα.

Μπορεί να μην έχει ψυχραιμία ή δημοκρατικά αισθήματα, αλλά κατά τον δικηγόρο του πρέπει να λάβει ελαφρυντικό γιατί είναι… φιλόζωος και πιστός χριστιανός.

Ο Γιάννης Λαγός αιτήθηκε τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής διαγωγής μετά την πράξη. Είναι φιλόζωος και χριστιανός… όπως φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου ο δικηγόρος του.

Γιώργος Γερμενής. Επίσης υψηλόβαθμό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης ο οποίους απαιτούσε οι δημοσιογράφοι να σηκώνονται όρθιοι όταν μπαίνει στην αίθουσα ο αρχηγός του νεοναζιστικού μορφώματος.

Δια του δικηγόρου του ο άνθρωπος με το ψευδωνυμο Καιαδας δήλωσε άνθρωπος του μόχθού με μία και μόνη αγάπη… τη μουσική.

Ο Γιώργος Γερμενής ζητησε τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης ενώ υποστήριξε ότι η υπόθεση της Χρυσής Αυγής του στοίχησε την πορεία του στη μουσική.

Νίκος Μίχος. Η περιφρόνησή του για τους θεσμούς της Δημοκρατίας, τόσο ώστε να νιώθει άνετα να τους καταρρίπτει και μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο. Η άνεση του βέβαια, κόπηκε τον Ιούνιο του 2014 που επιχειρησε να επιτεθεί στον τότε βουλευτή Πέτρο Τατσόπουλο, μπήκε μπροστά του ο Πύρρος Δήμας, στέλνοντάς τον στη θέση του.

Ο δικηγόρος του, επεσήμανε ότι ο Μίχος αγαπούσε τα ζώα είχε παντρευτεί δύο φορές την ίδια γυναίκα και επέδειξε έμπρακτη μετάνοια μετά την αποχώρησή του από τη Χρυσή Αυγή.

Όταν η μαγκιά ξηλώνεται – το πραγματικό πρόσωπο μιας χούφτας θρασύδειλων, αποκαλύπτεται.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/10/2020