Πολιτική

Δική Χρυσής Αυγής: Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα, αντιπαράθεση για το ποιος την «πολέμησε» περισσότερο

08.10.2020 | 10:01

Το αποτέλεσμα της δίκης της Χρυσής Αυγής αλλά και το ποια πολιτική δύναμη αντιτάχθηκε περισσότερο σε αυτή σχολίασαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» οι βουλευτές Άννα Καραμανλή (ΝΔ) και Θεοδώρα Τζάκρη (ΣΥΡΙΖΑ) και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Χριστίνα Παναγιωτοπούλου.

Η κ. Καραμανλή, έκανε λόγο για μια «ιστορική απόφαση, νίκη της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου».
«Το ναζιστικό μόρφωμα που μπήκε 3 στη βουλή το 2012, υπέστη πολιτική και ποινική καταδίκη» συμπλήρωσε, κάνοντας λόγο ότι η απόφαση αποτελεί δικαίωση για τη μητέρα του Παύλου Φύσσα, «που έχασε το παιδί της, αλλά στάθηκε βράχος».

Σύμφωνα με τη γαλάζια βουλευτή «η ΝΔ θα συνεχίσει να μάχεται το φασισμό, το μίσος, τη βία το διχασμό. Η ΝΔ με Σαμαρά, έστειλε τα στοιχεία για Χρυσή Αυγή, στη Δικαιοσύνη. Τώρα επί Κυριάκου Μητσοτάκη επιταχύνθηκε η διαδικασία».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «ευθύνη έχουν όλοι για τη γιγάντωση της Χρυσής Αυγής», ωστόσο «έχει σημασία ο καταμερισμός της ευθύνης». αναφερόμενε σε μνημόνια, λαϊκισμό κλπ

Ακόμα, κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ότι «τόσα χρόνια έδιναν πολιτική νομιμοποίηση στο ναζιστικό μόρφωμα».

Από την πλευρά της, η κ. Τζάκρη, σημείωσε ότι «κανείς δικαστής δεν πρέπει να δώσει ξανά το δικαίωμα εκλογής στα ναζιστικά μορφώματα».

«Είναι μια ιστορική απόφαση. Πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια υπάρχει τέτοια ταύτιση του περί δικαίου αισθήματος με τη δικαιοσύνη. Η δημοκρατία και η δικαιοσύνη ανθίστανται και λειτουργούν με υψηλό εθνικό φρόνημα στη χώρα μας» σημείωσε σχετικά με την απόφαση της δικαιοσύνης.

Πρότεινε μάλιστα, να συμφωνήσουν τα πολιτικά κόμματα, σε δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων «που θα απαγορεύουν σε φασίστες και καιροσκόπους να βρίσκουν εύφορο έδαφος για τις εγκληματικές ιδέες και τις πρακτικές τους».

Στον αντίποδα, το στέλεχος του ΚΚΕ, κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθούν να βάλουν στη ζυγαριά τις ευθύνες τους.

Επιπλέον, ζήτησε «να ολοκληρωθεί το μεγάλο βήμα που έγιναν χθες. Να βρεθούν στις φυλακές με τις βαρύτερες ποινές».

«Όταν το ΚΚΕ μίλαγε για τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, κάποιοι μας εγκαλούσαν» συμπλήρωσε.

Τέλος, γνωστοποίησε ότι οι ευρωβουλευτές, οι περιφερειακοί και οι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν εκλεγεί με το ΚΚΕ, ζήτησαν τον αποκλεισμό των εκλεγμένων με την Χρυσή από το ευρωκοινοβούλιο, τα δημοτικά και τα περιφερειακά συμβούλια, αντίστοιχα.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 08/10/2020

Πολιτική