Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Επεισόδια και μολότοφ αμαύρωσαν την ιστορική μέρα

08.10.2020 | 20:10 Eνσωμάτωση

Πέντε λεπτά πριν από τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου, οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι έξω από το Εφετείο πανηγυρίζουν για τη δικαστική απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Σε λίγα δευτερόλεπτα η γιορτή θα μετατραπεί σε... πεδίο μάχης.

Δεν έχει συμπληρωθεί ένα λεπτό από την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, ο κόσμος ακόμα πανηγυρίζει. Ξαφνικά ακούγεται μια χειροβομβίδα κρότου-λάμψης. Αμέσως, οι αύρες της αστυνομίας αρχίζουν τις ρίψεις νερού στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Τα επεισόδια που αμαύρωσαν την ιστορική μέρα έχουν ήδη ξεκινήσει. Μαζί και ο πόλεμος για το ποιος έκανε την αρχή.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, του Μέρα25 αλλά και οργανώσεις και συλλογικότητες που συμμετείχαν στη διαδήλωση, κάνουν λόγο για απρόκλητη επίθεση στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Για 600 άτομα που επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών οχημάτων και ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος είχε αρχίσει να διαλύεται, κάνει λόγο η ηγεσία της αστυνομίας.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με τις φθορές που υπέστησαν οι κλούβες της αστυνομίας που είχαν παραταχθεί στο δρόμο μπροστά στο Εφετείο, καθώς και φωτογραφίες τεσσάρων ατόμων με αντιασφυξιογόνες μάσκες, κράνη και ξύλα στα χέρια. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έπεσαν περισσότερες από 150 μολότοφ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/10/2020