Ελλάδα

Πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Σήμερα θα γραφτεί Ιστορία

07.10.2020 | 07:58

Όπως σημείωσε ο κ. Παπαδάκης, «σήμερα είναι μια ημέρα στην οποία θα γραφτεί Ιστορία», προσθέτοντας πως «ή η Ιστορία με άλλον ένα κρίκο στην ατιμωρησία της φασιστικής βίας στην Ελλάδα ή θα είναι μια μέρα δικαιοσύνης». Παράλληλα, ο συνήγορος των ψαράδων που είχαν δεχθεί δολοφονική επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής, σημείωσε ότι το αποδεικτικό υλικό που έχει παρουσιαστεί αυτά τα 5,5 χρόνια δείχνει ότι η δολοφονία του Φύσσα, η δολοφονία του Λουκμάν και οι απόπειρες κατά των Αιγύπτιων ψαράδων και των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, καθώς και άλλες εγκληματικές πράξεις «δεν αποτελούν μεμονωμένα, τυχαία και ασύνδετα συμβάντα, όπως υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι και η εισαγγελέας της έδρας, αλλά πράξεις που έχουν συντελεστεί στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, που δεν είναι άλλη από τη Χρυσή Αυγή». Αναφερόμενος στην απόφαση που θα μπορούσε να ικανοποιήσει τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής τόνισε πως θα ήταν η απόφαση που θα έκρινε εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή. Από την πλευρά της η δημοσιογράφος και μέλος του Παρατηρητηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, Ελευθερία Κουμάντου υπογράμμισε πως όλος αυτός ο όγκος των στοιχείων αποδεικνύει στο έπακρο το βαρύ κατηγορητήριο που αποδίδεται στα 68 μέλη, στελέχη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Σχετικά με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η κυρία Κουμάντου τόνισε ότι «η κ. Οικονόμου ήταν σαν να παρακολούθησε άλλη διαδικασία αυτά τα 5,5 χρόνια, να μην είδε μισή φωτογραφία, να μην άκουσε μια συνομιλία, να μην άκουσε μισό μάρτυρα που ήρθε να καταθέσει στο δικαστήριο». «Η εισαγγελική πρόταση δεν είναι ποτέ δεσμευτική για το δικαστήριο» πρόσθεσε ο κ. Παπαδάκης, υπογραμμίζοντας ότι η πρόταση της εισαγγελέως έχει ξεπεραστεί, έχει ανασκευαστεί από τις αγορεύσεις της πολιτικής αγωγής και από τη νομική αρθρογραφία από τότε που διατυπώθηκε.

Όπως σημείωσε ο κ. Παπαδάκης, «σήμερα είναι μια ημέρα στην οποία θα γραφτεί Ιστορία», υπογραμμίζοντας πως «ή η Ιστορία με άλλον ένα κρίκο στην ατιμωρησία της φασιστικής βίας στην Ελλάδα ή θα είναι μια μέρα δικαιοσύνης».

Παράλληλα, ο συνήγορος των ψαράδων που είχαν δεχθεί δολοφονική επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής, σημείωσε ότι το αποδεικτικό υλικό που έχει παρουσιαστεί αυτά τα 5,5 χρόνια δείχνει ότι η δολοφονία του Φύσσα, η δολοφονία του Λουκμάν και οι απόπειρες κατά των Αιγύπτιων ψαράδων και των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, καθώς και άλλες εγκληματικές πράξεις «δεν αποτελούν μεμονωμένα, τυχαία και ασύνδετα συμβάντα, όπως υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι και η εισαγγελέας της έδρας, αλλά πράξεις που έχουν συντελεστεί στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, που δεν είναι άλλη από τη Χρυσή Αυγή».

Αναφερόμενος στην απόφαση που θα μπορούσε να ικανοποιήσει τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής τόνισε πως θα ήταν η απόφαση που θα έκρινε εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή.

Από την πλευρά της η δημοσιογράφος και μέλος του Παρατηρητηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, Ελευθερία Κουμάντου υπογράμμισε πως όλος αυτός ο όγκος των στοιχείων αποδεικνύει στο έπακρο το βαρύ κατηγορητήριο που αποδίδεται στα 68 μέλη, στελέχη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Σχετικά με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η κυρία Κουμάντου τόνισε ότι «η κ. Οικονόμου ήταν σαν να παρακολούθησε άλλη διαδικασία αυτά τα 5,5 χρόνια, να μην είδε μισή φωτογραφία, να μην άκουσε μια συνομιλία, να μην άκουσε μισό μάρτυρα που ήρθε να καταθέσει στο δικαστήριο».

«Η εισαγγελική πρόταση δεν είναι ποτέ δεσμευτική για το δικαστήριο» πρόσθεσε ο κ. Παπαδάκης, υπογραμμίζοντας ότι η πρόταση της εισαγγελέως έχει ξεπεραστεί, έχει ανασκευαστεί από τις αγορεύσεις της πολιτικής αγωγής και από τη νομική αρθρογραφία από τότε που διατυπώθηκε.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 07/10/2020

Ελλάδα
Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τη φρικτή δολοφονία – Πού εστιάζουν οι αρχές

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία και οι περιγραφές για τη δολοφονία της 20χρονης μητέρας στα Γλυκά Νερά -μπροστά στα μάτια του συζύγου της και δίπλα στο 11 μηνών μωρό της. Οι τρεις ληστές εισέβαλαν σε μονοκατοικία όπου ζούσε το ζευγάρι με το παιδί τους και αφού ακινητοποίησαν τον άνδρα, βασάνισαν μέχρι θανάτου τη νεαρή γυναίκα. Στη συνέχεια άρπαξαν 15.000 ευρώ μετρητά που είχε η οικογένεια κρυμμένα σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στο σαλόνι του σπιτιού, καθώς και κοσμήματα αντίστοιχης αξίας και τράπηκαν σε φυγή. Από τη μανία τους δε γλύτωσε ούτε το σκυλί της οικογένειας το οποίο σκότωσαν και κρέμασαν. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επικήρυξε τους δολοφόνους, προσφέροντας αμοιβή 300.000 ευρώ σε όποιον δώσει στοιχεία και πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη τους ενώ ο 32χρονος σύζυγος του θύματος συντετριμμένος είπε: «Τους παρακαλέσαμε να μη μας κάνουν κακό. Να μη συμβεί σε κανέναν αυτό που πάθαμε εμείς». Συγκινεί το στιγμιότυπο με τον αστυνομικό που έχει στην αγκαλιά του το βρέφος.