Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η δικαιοσύνη οφείλει να υπερασπιστεί το κράτος δικαίου

07.10.2020 | 09:06 Eνσωμάτωση

Για την σημερινή ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής και τη σημασία της δικαστικής απόφασης για τη δημοκρατία στην χώρα μας μίλησαν οι δημοσιογράφοι Γρηγόρης Ψαριανός, Τάσος Παππάς και Θανάσης Φουσκίδης στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Από 0,06 που είχε, η Χρυσή Αυγή πήρε 7% σε όλη την Ελλάδα. Πάνω από μισό εκατομμύριο Έλληνες ψήφισαν αυτούς τους άθλιους φασίστες. Αυτοί μαχαίρωσαν, σκότωσαν, κυνήγησαν ανθρώπους» τόνισε ο Γρηγόρης Ψαριανός.

«Μετά από πολλά χρόνια, είναι η πρώτη δίκη στην Ευρώπη, ενάντια σε ένα φασιστικό μόρφωμα» εξήγησε, κάνοντας λόγο ότι πρόκειται για μια «πραγματικά εγκληματική οργάνωση».

«Δεν έχουμε όμως μπροστά μας λαϊκό δικαστήριο, αλλά μια δικαιοσύνη, δυτικού τύπου, ένα δικαστήριο σοβαρό. Περιμένουμε μια δίκαιη απόφαση που θα δείξει ότι δεν υπάρχει χώρος στην Ελλάδα για φασιστικά μορφώματα και τέτοιες αθλιότητες» πρόσθεσε.

Ακόμα, χαρακτήρισε «κορυφαίο πρόσωπο σε αυτή την αρχαίου τύπου τραγωδία που περνάμε» την Μάγδα Φύσσα, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι « επί 4,5 χρόνια έλεγαν ότι δεν έβρισκαν αίθουσα για να συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής».

«Η δικαιοσύνη οφείλει να υπερασπίσει την αποστολή της. Να υπερασπίσει το κράτος δικαίου, το οποίο συστηματικά παραβίασαν οι κατηγορούμενοι της Χρυσής Αυγής» υπογράμμισε ο Τάσος Παππάς.

«Η δημοκρατία οφείλει να είναι ευρύχωρη, πλουραλιστική και ανεκτική, όμως δεν πρέπει να είναι αφελής απέναντι σε όσους την επιβουλεύονται και θέλουν να την καταργήσουν» πρόσθεσε με νόημα ο δημοσιογράφος.
Επιπλέον, έκανε λόγο ότι η σημερινή δικαστική απόφαση θα στείλει ένα μήνυμα στην Ευρώπη, μια και η ακροδεξιά έχει φουντώσει σε πολλές χώρες.

Από την πλευρά του, ο Θανάσης Φουσκίδης, εκτίμησε ότι η χθεσινή κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το ποια πάλεψε και αντιτάχθηκε περισσότερο στην Χρυσή Αυγή, εξέπεμψε το λάθος μήνυμα.
«Η δικαιοσύνη είναι το καταφύγιο των πάντων» επισήμανε, χαρακτηρίζοντας ως ειρωνικό «κάποια πολιτικά πρόσωπα που έπαιξαν το παιχνίδι της εργαλειοποίησης της δικαιοσύνης, να σπεύδουν τώρα να την επικαλούνται σωστά».

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 07/10/2020