Πολιτική

Δίκη της Χρυσής Αυγής: Ήλθε η ώρα της δικαιοσύνης λένε Καραγκούνης, Βέττας και Λοβέρδος

07.10.2020 | 09:59

Την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής σχολίασαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» οι βουλευτές Κώστας Καραγκούνης (ΝΔ) και Ανδρέας Λοβέρδος (ΚΙΝΑΛ) και ο πρώην βουλευτής, Δημήτρης Βέττας (ΣΥΡΙΖΑ).

«Μετά από 5,5 χρόνια, μια υπόθεση που ταλαιπώρησε το πολιτικό σύστημα και έπληξε τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό, φτάνει στο τέλος της. Η δικαιοσύνη, ανεξάρτητη και ανεπηρέαστη, θα αποδώσει τις ευθύνες της» υπογράμμισε ο κ. Καραγκούνης.

Παράλληλα, έκανε λόγο πώς η δίκη έχει παγκόσμιο ενδιαφέρον μια και «είναι το πρώτο σύγχρονο ναζιστικό κόμμα που έρχεται ενώπιων της δικαιοσύνης».

«Είμαστε περήφανοι γιατί ως παράταξη σταθήκαμε σταθερά έναντι στο ρατσισμό, στο μίσος και στο φασισμό. Δεν προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε μικροκομματικά τέτοιες υποθέσεις» πρόσθεσε.

Ακόμα, ο «γαλάζιος» βουλευτής, υποστήριξε ότι «εμείς ποτέ δε χρησιμοποιήσαμε τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. Δεν τις θεωρούσαμε ευπρόσδεκτες. Δεν δεχθήκαμε τις ψήφους της ΧΑ στην προεδρική εκλογή το 2014, ενώ θα έπεφτε η κυβέρνηση».

«Δεν ήξερα ότι η προστασία της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι καπηλεία» ανέφερε ο κ. Βέττας απαντώντας στις αιτιάσεις που δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι πήγε να εκμεταλλευτεί πολιτικά τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Περιμένουμε δικαίωση της δημοκρατίας, των θυμάτων, της Μάγδας Φύσσα. Είναι διαρκής ο αγώνας απέναντι στον φασισμό» επισήμανε, συμπληρώνοντας ότι «το έγκλημα κρατήθηκε ζωντανό εξαιτίας της Μάγδα Φύσσα».

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος, υπογράμμισε ότι μεταξύ των κατηγορούμενων, υπάρχει ένας δολοφόνος.

«Έχουμε φονικό. Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε. Δεν είναι ανάμεσά μας. Δολοφονήθηκε με έναν τρόπο στυγερό και εν ψυχρώ. Υπάρχει φονιάς, ηθικός ή ηθικοί αυτουργοί. Περιμένουμε σήμερα να αποδοθεί δικαιοσύνη» τόνισε.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 07/10/2020

Πολιτική