Ελλάδα

Κορωνοϊός: Εντάσεις και σκέψεις για νέα μέτρα στην Αττική

06.10.2020 | 16:53

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να δοκιμάζει τη χώρα και η Αττική δείχνει να βρίσκεται όλο και πιο κοντά σε νέα περιοριστικά μέτρα.

Τις νύχτες, εικόνες συνωστισμού όπως αυτές σε beach bar των νοτίων προαστίων, με 600 άτομα να αδιαφορούν για τις μάσκες και τις αποστάσεις ασφαλείας και τα πρωϊνά, ταλαιπωρία ακόμα και αψιμαχίες σε Μέσα Μεταφοράς από αγανακτισμένους επιβάτες…

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να δοκιμάζει τη χώρα και η Αττική δείχνει να βρίσκεται όλο και πιο κοντά σε νέα περιοριστικά μέτρα. Παρά τις διαβεβαιώσεις και τα νέα δρομολόγια λεωφορείων η εικόνα δεν παρουσιάζει βελτίωση…

Τα δρομολόγια όπως και οι θέσεις δεν επαρκούν με τις εντάσεις σε πολλές περιπτώσεις να είναι αναπόφευκτες. Τα αίματα, ανάβουν συνήθως εκείνοι που μπαίνουν μέσα χωρίς να φορούν τη μάσκα τους.

Στο μέτωπο της πανδημίας, τα επόμενα 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα, καθώς θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα για τον περιορισμό της διασποράς στην Αττική. Εάν τα πράγματα επιδεινωθούν στο λεκανοπέδιο, το μέτρο που φαίνεται να προκρίνουν οι ειδικοί είναι η χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

Οι επιστήμονες αναλύουν καθημερινά όλα τα δεδομένα, με πολλούς να επιμένουν για πιο αυστηρά μέτρα όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας για κάποιες ώρες σε περιοχές που έχουν χτυπήσει κόκκινο.

Εκτός από τα κρούσματα που αυξάνονται καθημερινά, ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλούν και οι περιπτώσεις ασθενών που εξαφανίζονται από νοσοκομεία και ξενοδοχεία καραντίνας. Τελευταίος ένας Αφρικανός που το έσκασε από το Αττικόν. Είχε μεταφερθεί από το Δρομοκαΐτειο και χωρίς να γίνει αντιληπτός κατάφερε να διαφύγει…

Η μάχη με τον κορωνοϊό συνεχίζεται, η Αττική δοκιμάζεται όλο και περισσότερο και πλέον αναζητούνται οι κατάλληλοι τρόποι για να μπει φρένο στη διασπορά του κορωνοϊού.

Αυξάνονται οι νοσηλευόμενοι – Περίπου 70 ημερησίως

Χθες Δευτέρα, ο αριθμός των ασθενών που χρειάστηκαν νοσηλεία έφτασε τους 72. Το ρεκόρ είναι 79 εισαγωγές σε μία ημέρα.

Συνολικά στη χώρα αυτή την στιγμή νοσηλεύονται 718 ασθενείς, από τους οποίους οι 205 χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ ή άλλες μονάδες.

Οι 83 από τους 718 είναι σε ΜΕΘ και άλλοι 122 σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ).

Οι περισσότεροι νοσηλεύονται στην Αττική, όπου γίνονται πάνω από 1 στις 2 εισαγωγές στα νοσοκομεία κάθε ημέρα.

Στην Αττική το 67% των κρεβατιών ΜΕΘ είναι αυτή την στιγμή καλυμμένο.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 06/10/2020

Ελλάδα