Υγεία

Γώγος στο MEGA: Ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα βγει άτρωτος από τον κορωνοϊό

06.10.2020 | 17:08

Ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για τις εικόνες συνωστισμού σε εκκλησία, το σόου του Τραμπ και την περίπτωση που νέοι άνθρωποι, χωρίς υποκείμενα νοσήματα νοσούν βαριά από τον κορωνοϊό.

«Η δημόσια υγεία είναι ίδια παντού, ίδια στις εκκλησίες, στα σχολεία, στα εστιατόρια, στους δρόμους. Τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για την προστασία της δημόσιας υγείας και των πολιτών είναι πανομοιότυπα», υπογράμμισε ο κ. Γώγος σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού στην εκκλησία εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Εξήρε μάλιστα την στάση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου τονίζοντας ότι έχει κρατήσει μια πάρα πολύ υπεύθυνη στάση.

Αναφορικά στο νέο αλζονικό σόου του Ντόναλντ Τραμπ, ο καθηγητής έκανε λόγο «για κώδικα συμπεριφοράς γιατί έχει να κάνει με την συνολική του στάση απέναντι στην πανδημία. Δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος αυτού του κύρους, αυτής της επιρροής, αυτού του συμβολισμού να βγαίνει από το νοσοκομείο με το τζιπ έξω ενώ ασθενεί».

Ερωτηθείς για την περίπτωση ψευδής νοσηλείας, ο κ. Γώγος τοποθετήθηκε ξεκάθαρα κατά της εν λόγω άποψης. «Σε αυτές τις ηλικίες η βαρύτητα της νόσου δεν είναι παραπάνω από 20-30%. Επίσης, πρόεδρος των ΗΠΑ πήρε θεραπεία για σοβαρή νόσο Covid, remdesivir και μπήκε στο πρωτόκολλο των μονοκλωνικών αντισωμάτων».

Ενώ σχετικά με τους δύο 50χρονους που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στο νοσοκομείο του Ρίο, χωρίς να έχουν υποκείμενα νοσήματα, ο καθητής σημείωσε εκ νέου, αυτού που οι ειδικοί υποστηρίζουν από την πρώτη στιγμή.

«Οποιοσδήποτε, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, δεν μπορεί να είναι ποτέ σίγουρος ότι θα βγει άτρωτος από την νόσο αυτή. Είναι σε μη μηχανική υποστήριξη αυτή την στιγμή και ο ένας από τους δύο σήμερα είναι καλύτερα.», ανέφερε.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 06/10/2020

Υγεία