Κόσμος

Ξανά σε «κόκκινο» συναγερμό η Ευρώπη λόγω κορωνοϊού

05.10.2020 | 13:24

Σε κόκκινο συναγερμό για τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού βρίσκεται η Ευρώπη. Οι κυβερνήσεις ευρωπαϊκών χωρών όπως η Γαλλία και η Βρετανία αναμένεται να ανακοινώσουν πολύ αυστηρά μέτρα επιβάλλοντας απαγορεύσεις κυκλοφορίας και mini – lockdown.

Ένα νέο πλαίσιο απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε τρία επίπεδα, σχεδιάζεται για την Βρετανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Guardian» που επικαλέστηκε απόρρητα κυβερνητικά έγγραφα.

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν σκληρότερα μέτρα, τα οποία, είναι ενδεχόμενο να εφαρμοστούν σε τοπικό, αλλά και εθνικό επίπεδο, στην περίπτωση που η κυβέρνηση αποτύχει να ελέγξει τα περιστατικά της μόλυνσης από την COVID-19.

Το νέο πλαίσιο απαγόρευσης, είναι ενδεχόμενο να περιλαμβάνει πιο σκληρούς περιορισμούς, όπως το κλείσιμο των παμπ, αλλά και την απαγόρευση κοινωνικών συναναστροφών εκτός νοικοκυριών.

Και στην Ιρλανδία, η επιτροπή εκτάκτων καταστάσεων δημόσιας υγείας συμβουλεύει την κυβέρνηση να κινηθεί προς την επιβολή του υψηλότερου επιπέδου περιοριστικών μέτρων για τον έλεγχο της επιδημίας Covid-19 επιβάλλοντας πλήρες lockown.

Στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων του επιπέδου 5, οι άνθρωποι καλούνται να παραμείνουν στο σπίτι, εκτός των περιπτώσεων φυσικής άσκησης σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων από την κατοικία τους, ενώ επιτρέπονται ολιγάριθμές συγκεντρώσεις σε περίπτωση κηδειών και γάμων.

Η περιφέρεια του Παρισιού κηρύχθηκε σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού εξαιτίας της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού.

Την εξέλιξη ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο στη Γαλλία, πράγμα που μεταφράζεται σε λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων από την Τρίτη. Τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό θα εφαρμοστούν τόσο στην πρωτεύουσα, όσο όμως και σε τρία διαμερίσματα της ευρύτερης περιοχής του Παρισιού για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Προκειμένου να μπορούν τα εστιατόρια να παραμείνουν ανοιχτά θα είναι απαραίτητο υγειονομικό πρωτόκολλο, ενώ μπαίνει δεκαπενθήμερο λουκέτο στα μπαρ της πόλης, που μέχρι σήμερα μπορούσαν να λειτουργούν ως τις 22.00. Το Παρίσι είχε προχωρήσει παράλληλα σε απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 05/10/2020

Κόσμος