Ελλάδα

Καταλήψεις και κινητοποιήσεις κόντρα στην τηλεκπαίδευση με απουσίες – Μαθητές μιλούν στο MEGA

05.10.2020 | 09:49

Κατάληψη πραγματοποιούν οι μαθητές στο 1ο Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Πλάκας με συγκεκριμένα αιτήματα για το σχολείο τους ενώ παράλληλα δηλώνουν αντίθετοι στην τηλεκπαίδευση με απουσίες.

Όπως λένε δύο μαθητές του σχολείου, ο Γιώργος και ο Διονύσης, το σχολείο προχώρησε σε κατάληψη με  κυριότερο αίτημα να υπάρχουν λιγότεροι μαθητές ανά τάξη.Αυτή τη στιγμή τα τμήματα απαρτίζονται από 24-28 μαθητές που συνωστίζονται σε μικρές αίθουσες.

Επίσης ζητούν να να προσληφθεί προσωπικό καθαριότητας. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα έχουν αναλάβει οι ίδιοι χρέη καθαριότητας του σχολείου. «Εμείς τελούμε τις εργασίες καθαριότητας. Ορίζουμε επιτροπές ανά όροφο και δραστηριότητα και προσπαθούμε να κρατήσουμε το σχολείο καθαρό».

Παράλληλα οι μαθητές αναφέροναι στις δράσεις που αναλαμβάνουν οι μαθητές για να κάνουν το σχολείο τους καλύτερο – μεταξύ των οποίων το βάψιμο των εξωτερικών τοίχων του κτιρίου.

Δηλώνουν αντίθετοι στο μέτρο για τις απουσίες στην τηλεκπαίδευση χαρακτηρίζοντας το μέτρο του υπουργείου Παιδείας «τιμωρητικό» και κάνουν γνωστό πως όσο «θα είμαστε στοιβαγμένοι σε κλουβιά, το σχολείο δεν θα ανοίξει». Πρότασή τους να βρεθούν και να αξιοποιηθούν χώροι από την πολιτεία προκειμένου να μπορέσουν να «σπάσουν» τα τμήματα σε μικρότερα.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 05/10/2020

Ελλάδα