Κόσμος

Αντιδράσεις μετά τη βόλτα Τραμπ έξω από το νοσοκομείο

05.10.2020 | 08:14 Eνσωμάτωση

Βόλτα έκανε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έξω από το στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ που νοσηλεύεται.

Πολλοί είχαν αναρωτηθεί ποιο θα είναι το επικοινωνιακό τέχνασμα που θα σκαρφιστεί ο Ντόναλντ Τραμπ για να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη δεδομένη κατάσταση.

Βεβαία ο πρόεδρος ξεπέρσε ακόμα και τις ιδέες των πιο ευφάνταστων και έτσι έτσι υπήρξε ένα πρωτόγνωρο θέαμα, καθώς κατάφερε να μετατρέψει τη νοσήλια του σε άτυπη προεκλογική συγκέντρωση.

Έτσι, η προεδρική αυτοκινητοπομπή έκανε κύκλους γύρω από το στρατιωτικό νοσοκομείο με τον Ντόναλντ Τραμπ να χαιρετά μέσα από το αμάξι τους συγκεντρωμένους οπαδούς τους. Φυσικά ούτε λόγος για τη χρήση μάσκας, ενώ η συγκεκριμένη κίνηση προκάλεσε και την οργισμένη αντίδραση ενός γιατρού του νοσοκομείου, ο οποίος την χαρακτήρισε μνημείο ανευθυνότητας.

Το μήνυμα που επιχειρείται να σταλεί εν όψει των προεδρικών εκλογών είναι ξεκάθαρο. Δηλαδή, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι εδώ, κερδίζει τη μάχη με τον κορωνοϊό, και δεν έχει απωλέσει ούτε στιγμή τον έλεγχο.

Η κατάσταση, όμως, που επικρατεί στον Λευκό Οίκο είναι τελείως διαφορετική.

Έτσι, δεν θα πραγματοποιηθεί καμία εκδήλωση την Δευτέρα, ενώ μόλις πριν από λίγο στάλθηκε και το πρώτο email τους εργαζομένους, το οποίο τους ζητάει να μην επισκεφτούν το ιατρείο του Λευκού Οίκου στη περίπτωση που εμφανίσουν κάποιο σύμπτωμα. Πρόκειται για μια κίνηση που φανερώνει την ξεκάθαρη ανησυχία που επικρατεί στη κυβέρνηση για το αν το κτήριο είναι μολυσμένο και για το αν θα σημειωθούν περισσότερα κρούσματα μέσα στις επόμενες μέρες.

Όσον αφορά την κατάσταση του προέδρου, οι γιατροί λένε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει  ένα πρόωρο εξιτήριο, καθώς υποστηρίζουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ενδέχεται να βγει ακόμα και τη Δευτέρα από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των γιατρών, εκτός από το κοκτέιλ αντισωμάτων στον πρόεδρο χορηγήθηκε ρεμδεσιβίρη και Δεξαμεθαζόνη.

Πάντως, το γεγονός ότι στον πρόεδρο έχουν χορηγηθεί σχεδόν όλα τα ισχυρά φάρμακα, αυτό έχει κάνει πολλούς γιατρούς που σχολιάζουν τη κατάσταση του στα τηλεοπτικά δίκτυα, να υποψιάζονται ότι η κατάσταση είναι ίσως περισσότερο σοβαρή από ότι αφήνεται να φανεί από τον Λευκό Οίκο.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 05/10/2020