Πολιτική

Α. Γεωργιάδης στο MEGA: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία βάσει σχεδίου

05.10.2020 | 17:56 Eνσωμάτωση

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα και την διαχείρηση της κυβέρνησης.

Ο κ. Γεωργιάδης αρχικά εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη βεβήλωση των εξωτερικών τοίχων του Εβραϊκού Νεκροταφείου Αθηνών «είναι ένα γεγονός ντροπιαστικό, αυτοί που το έκαναν δεν έχουν καμία σχέση με τον ελληνικό λαό», σημείωσε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση τον κορωνοϊό.

«Η κυβέρνηση με ψυχραιμία και εφαρμογή του σχεδίου που έχουμε θέσει αντιμετωπίζει την εξέλιξη της πανδημίας που είναι σε μια οξεία φάση σε όλο τον κόσμο».

«Ακολουθούμε το σχέδιό μας. Τα έκτακτα μέτρα συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιό μας. Όπου βλέπουμε ότι υπάρχει πρόβλημα δρούμε άμεσα και πυροσβεστικά, ο κόσμος φαίνετια πιο συνειδητοποιημένος», ανέφερε για τα Μίνι lockdown σε Αχαΐα και Ιωάννινα.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε στις εικόνες συνωστισμού που παρουσιάζονται τα βράδια στις πλατείες του Λεκανοπεδίου κάνοντας έκκληση «στην υπευθυνότητα του κάθε ανθρώπου που πρέπει να καταλάβει ότι μπορεί να διαδίδει τον ιό χωρίς να το γνωρίζει».

«Για να περάσουμε απέναντι θέλουμε λίγη προσπάθεια και λίγη υπομονή ακόμα», τόνισε ενώ στη συνέχεια σχολίασε την τοποθέτησή του στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο για την ώρα λειτουργείας των καταστημάτων εστίασης, ξεκαθαρίζοντας, «δεν είπα ότι θα κλείνουν τα μαγαζιά στις 22:00 το βράδυ. Μεταφράστηκε διαφορετικά αυτό που είπα».

Αναφορικά στην ακύρωση των παρελάσεων ενόψει της 28ης Οκτωβρίου σημείωσε: «Είναι δυνατόν να πέρνουμε μέτρα κοινωνικής αποστασιοποιήσης και να γίνονται παρελάσεις;»

Ενώ για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ, ανέφερε: «Όσα λεωφορεία και να βάλεις στην ώρα αιχμής θα υπάρχει συνωστισμός. Δεν υπάρχει ιδανική λύση εδώ».

Ενώ αναφερόμενος σην επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας και την απουσία του Σωτήρη Τσιόδρα σημείωσε ότι «την έχει το Υπουργείο Υγείας και δεν μπορώ να σας πω τι μοντέλο θα επιλέξουν, γνωρίζω ότι όποτε υπάρχει ανάγκη υπάρχει αμέσως ενημέρωση».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 05/10/2020