Ελλάδα

Συνέχεια των κινητοποιήσεων αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή μαθητών

04.10.2020 | 13:24 Eνσωμάτωση

Να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή μαθητών που κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας για εκβιαστική αντιμετώπιση των μαθητών στα σχολεία που είναι υπό κατάληψη.

Η συντονιστική επιτροπή των μαθητών καλεί, παράλληλα, τους καθηγητές να μην εφαρμόσουν ούτε την τηλεκπαίδευση, ούτε τις τηλεαπουσίες, ενώ κάνει λόγο για νέες κινητοποιήσεις μαθητών εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Στο Περιστέρι, όπου τα περισσότερα σχολεία βρίσκονται υπό κατάληψη, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία τους, χωρίς να έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά τους για ασφαλείς συνθήκες στα σχολεία τους. Αυτό γίνεται, καθώς οι διευθυντές των σχολείων ζήτησαν ονομαστικές λίστες με τα παιδιά που θα παραμείνουν στις καταλήψεις, κάτι που δεν δέχτηκαν οι μαθητές.

Την ίδια ώρα, σε θέσεις μάχης βρίσκονται εκπαιδευτικοί και γονείς που θεωρούν ότι είναι ανεπίτρεπτο να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο, υπό αυτές τις συνθήκες.

«Μας πείσμωσαν οι ανακοινώσεις Κεραμέως» υποστηρίζουν οι καταληψίες μαθητές

Πίσω από την κλειστή πόρτα του σχολείου στο κέντρο της Αθήνας, στην Πλάκα, μαθητές συνεχίζουν την κατάληψη τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση της νέας υπουργικής απόφασης η οποία, όπως λένε οι μαθητές, έριξε «λάδι στη φωτιά».

Το μέτρο της υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης με απουσία στους καταληψίες έφερε το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα για το υπουργείο Παιδείας σε αρκετά σχολεία, όπως στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο στην περιοχή της Πλάκας.

Ομάδες μελέτης και καθαριότητας έχουν οργανωθεί από τους καταληψίες μαθητές στο σχολείο ενώ η τηλεκπαίδευση ξεκίνησε, όπως λένε, με τη συμμετοχή μόλις 2 ή 3 μαθητών.

Την ίδια ώρα σε αρκετά υπό κατάληψη σχολεία η επιστροφή στα θρανία σε μικρές αίθουσες με 25 ή 27 μαθητές και με ελάχιστους υπαλλήλους καθαριότητας θεωρείται μονόδρομος. Σε αυτή την απόφαση οδηγούνται πολλά δεκαπενταμελή για να μην αποκλειστούν με απουσίες από την εκπαίδευση μαθητές που θα παρέμεναν στις καταλήψεις ή εκείνοι που δεν διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για τα διαδικτυακά μαθήματα.

Εκπρόσωποι εκπαιδευτικών και γονέων βρίσκονται σε θέση μάχης προαναγγέλλοντας νέες κινητοποιήσεις μετά τις στάσεις εργασίας από την Ομοσπονδία και τις Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.

Εκτός από την τηλεκπαίδευση αντιδράσεις προκαλεί και η αναπλήρωση των χαμένων ωρών με μαθήματα σε ημέρες γιορτών, αργιών, Σαββάτων και περιπάτων όπως έχει ανακοινώσει η υπουργός Παιδείας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 04/10/2020