Ελλάδα

Σαρωτικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ στον Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών

04.10.2020 | 13:16 Eνσωμάτωση

Συνεχίζονται και σήμερα οι σαρωτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στην Αχαρνών, μετά την διαπίστωση κρουσμάτων κορωνοϊού σε γηροκομείο αλλά και στον ναό της περιοχής.

Η Βελίκα Καραβάλτσιου βρίσκεται στο σημείο και κάνει το ρεπορτάζ για το MEGA. Η ανησυχία στην περιοχή είναι μεγάλη και ο κόσμος προσέρχεται για τεστ.

Η περιοχή θεωρείται επιδημιολογικά επιβαρυμένη καθώς είναι κοντά στο γηροκομείο το οποίο αποδείχτηκε εστία μόλυνσης, είναι πυκνοκατοικημένη και ο ιός εκμεταλλεύεται την ανθρώπινη αμέλεια και εξαπλώνεται γρήγορα.

Στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα βρέθηκαν κινητές ομάδες υγείας του ΕΟΔΥ και πραγματοποίησαν δειγματοληπτικά τεστ στους κατοίκους.

Μεταξύ των θετικών κρουσμάτων είναι ο ιερέας και ο ψάλτης του Ιερού Ναού της περιοχής , ο οποίος βρίσκεται δίπλα στο γηροκομείο.

Η εκκλησία εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά ενώ παράλληλα η ανησυχία στην περιοχή είναι μεγάλη λόγω των πολλών κρουσμάτων.

Πριν λίγο καιρό στην περιοχή είχε πραγματοποιηθεί πανήγυρις και ιερέας του ναού είχε τονίσει πως οι υγιείς χριστιανοί δεν χρειάζεται να φορούν μάσκα.

Ο ιερός ναός εξέδωσε μάλιστα ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο ιερός ναός Αγ. Παντελεήμονα δεν εχει καμία σχέση με το γηροκομείο όπου υπήρξαν κρούσματα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 04/10/2020