Ελλάδα

«Κραυγή αγωνίας» από τους καλλιτέχνες για την επιβίωσή τους

04.10.2020 | 13:34 Eνσωμάτωση

Κραυγή αγωνίας για την ανασφάλεια και το βαρύ πλήγμα που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός σε κάθε πολιτιστική δραστηριότητα, έστειλαν καλλιτέχνες από την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Η Μαρία Γουγουτσά βρέθηκε σε αυτό το δρώμενο κι έχει το ρεπορτάζ για το MEGA.

Πολλοί καλλιτέχνες που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού διαδήλωσαν και ζήτησαν τη στήριξη της πολιτείας αλλά και του κόσμου.

Σαρωτικά τεστ κορωνοϊού στην Πέλλα

Στο μεταξύ αναφορικά με την εικόνα που έχουμε από την υπερ-εστία κρουσμάτων στη Σκύδρα, κλιμάκια του ΕΟΔΥ έχουν κατακλύσει τον νομό και πραγματοποιούν rapid test.

Ειδικότερα, έντεκα θετικά κρούσματα στον κορωνοϊό προέκυψαν από το σύνολο των 735 rapid tests, που διενήργησαν στην Πέλλα 18 κλιμάκια του ΕΟΔΥ, προκειμένου να γίνει ιχνηλάτηση των επαφών των 114 εργαζομένων στην κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας, που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, «στους δήμους Αλμωπίας, Σκύδρας, Κρύας Βρύσης και Έδεσσας έχουν πραγματοποιηθεί 735 rapid test εκ των οποίων τα 11 ήταν θετικά», ενώ «οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες με στόχο να εντοπιστεί έγκαιρα και να περιοριστεί πιθανή διασπορά του ιού στην κοινότητα».

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 04/10/2020