Πολιτική

«Θύελλα» αντιδράσεων για το διορισμό της Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή

02.10.2020 | 21:35

Αντιδράσεις και ερωτήματα προκαλεί ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια σε θέση μετακλητής υπαλλήλου της Βουλής έπειτα από αίτημα του υπόδικου συζύγου της, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει σχεδόν στο σύνολο της αντιπολίτευσης ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή, με απόφαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, πέντε ημέρες πριν ανακοινωθεί η δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, όπως αποκάλυψαν τα parapolitika.gr, παρουσιάζοντας το σχετικό ΦΕΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΧΑ ζήτησε να αρθεί ο διορισμός του προηγούμενου μετακλητού που είχε, και ζήτησε τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια. Όσο για το χρόνο διορισμού, ανέφεραν πως προ ολίγων ημερών έκανε τη σχετική αίτηση ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, τα πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν τον διορισμό μετακλητού υπαλλήλου.

Η είδηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που σχολίασε σχετικά ότι: «Αναρωτιόμαστε αν τουλάχιστον ο Κ. Μητσοτάκης κατανοεί το πολιτικό σφάλμα που αδυνατεί να κατανοήσει ο κ. Τασούλας ή επικροτεί την απόφαση του».

Ευθύνες στην κυβέρνηση επιρρίπτει ευθέως το Κίνημα Αλλαγής για την αδιανόητη -όπως την χαρακτηρίζει- απόφαση διορισμού της υποδίκου πρώην βουλευτού, λέγοντας πως «η ΝΔ δεν άλλαξε τον Κανονισμό της Βουλής ενώ θα μπορούσε».

«Είναι αδιανόητο η Νέα Δημοκρατία να βάζει στη Βουλή εκείνους που ο ελληνικός λαός επέλεξε να αφήσει εκτός. Δεν άλλαξε τον Κανονισμό της Βουλής ενώ θα μπορούσε», αναφέρει σε σχετική δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

Ανάκληση της απόφασης και κατάργηση του σχετικού κανονισμού ζητά το ΚΚΕ.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 02/10/2020

Πολιτική