Ελλάδα

«Λουκέτο» στο εργοστάσιο στην Πέλλα – 114 κρούσματα κορωνοϊού

02.10.2020 | 19:56

Σε νέα υγειονομική «βόμβα» έχει μετατραπεί κονσερβοποιία στην Πέλλα, όπου εντοπίστηκαν 114 κρούσματα σε εργαζόμενους. Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι εργαζόμενη, ενώ είχε συμπτώματα, συνέχιζε να πηγαίνει στη δουλειά.

Λουκέτο για δέκα ημέρες μπήκε σε εργοστάσιο κονσερβοποιίας στην περιοχή Μαυροβούνι στην Σκύδρα Πέλλας μετά τον εντοπισμό 114 κρουσμάτων κορωνοϊού στους εργαζόμενους.

Υγειονομική βόμβα σε εργοστάσιο στην Πέλλα

Όλα ξεκίνησαν από μία εργαζόμενη που, αν και παρουσίαζε ύποπτα συμπτώματα, συνέχιζε να πηγαίνει κανονικά στη δουλειά της. Υποβλήθηκε σε τεστ και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό πριν από λίγα 24ωρα. Η ίδια, φαίνεται πως κόλλησε συγγενείς της που επίσης εργάζονται στα τμήματα του εργοστασίου κονσερβοποιίας.

«Είμαι ασυμπτωματική. Όταν μας κάναν το τεστ την προηγούμενη ημέρα είχαν κάποιες γυναίκες, και μας κάναν το τεστ και από κει έμαθα ότι έχουμε πολλά κρούσματα», λέει ασυμπτωματική ασθενής, υπάλληλος εργοστασίου.

Σε «καραντίνα» εργοστάσιο – εργαζόμενοι

Από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δόθηκε εντολή για 10ήμερη αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου, την ώρα που κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προχωρά σε δειγματοληψία από όλους τους εργαζομένους ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Σημειώνεται ότι και στις 20 Αυγούστου είχαν βρεθεί εργαζόμενοι που παρουσίασαν συμπτώματα στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, είχαν ακολουθηθεί όλα τα πρωτόκολλα και κανένας εργαζόμενος δεν είχε βρεθεί θετικός στον ιό.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που κλείνει εργοστάσιο. Είχε προηγηθεί λουκέτο σε κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά που έκλεισε στις αρχές Σεπτεμβρίου όταν διαπιστώθηκαν 40 κρούσματα στους εργαζόμενους.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 02/10/2020

Ελλάδα