Ελλάδα

Καλπάζει ο κορωνοϊός στην Αττική: Κρούσματα στο «Σωτηρία» και στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

02.10.2020 | 17:02

Την ώρα που η εκτόξευση των κρουσμάτων κορωνοϊού φέρνει την Αττική σε κατάσταση οριακή για την επόμενη μέρα, τα κρούσματα στο νοσοκομείο Σωτηρία και στο Χαμόγελο του Παιδιού στο Μοσχάτο, πλαισιώνουν τις νέες εικόνες συνωστισμού κι δείχνουν ξανά πως ο φονικός ιός δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις. Κάθε μέρα που περνά φέρνει τα νέα μέτρα όλο και πιο κοντά.

Τα βλέμματα το πρωί έπεσαν στο Χαμόγελο του Παιδιού. Στις εγκαταστάσεις του στο Μοσχάτο διαγνώστηκαν θετικά 7 παιδιά και εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Κόκκινος συναγερμός από χθες και στο νοσοκομείο Σωτηρία. Τρεις γιατροί και δύο νοσηλευτές διαγνώστηκαν θετικοί, με αποτέλεσμα να κλείσουν τα χειρουργεία για ένα 24ωρο και την θωρακοχειρουργική κλινική να βάζει λουκέτο μέχρι αύριο το πρωί, που εφημερεύει. Τα πρώτα 22 τεστ του προσωπικού βγήκαν το μεσημέρι αρνητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διασπορά στο νοσοκομείο ξεκίνησε από γιατρό που είχε πάει σε κηδεία. Όπως καταγγέλλουν συνάδελφοί του, νόσησε αλλά συνέχιζε να πηγαίνει στη δουλειά του, με αποτέλεσμα να κολλήσει συναδέλφους του. Οι καταγγελίες γιατρών και νοσηλευτών, βάζουν σε σκέψεις.

Με τα κρούσματα να πληθαίνουν καθημερινά, οι καθημερινές εικόνες συνωστισμού σε πλατείες, ΜΜΜ και έξω από τράπεζες, που επιμένουν, προκαλούν σοβαρό προβληματισμό. Οι αποστάσεις ασφαλείας είναι αδύνατον να τηρηθούν.

Στα λεωφορεία επιβάτες στριμωγμένοι, στις ουρές τραπεζών άνθρωποι εκνευρισμένοι από την αναμονή και την ορθοστασία κ σε πλατείες όπως η Βικτωρίας που επισκεφθήκαμε το πρωί της Παρασκευής, συνωστισμός από μετανάστες που έχουν στήσει αυτοσχέδιους καταυλισμούς.

Οι εικόνες συνωστισμού, τα κρούσματα που δοκιμάζουν ακόμα περισσότερο τις αντοχές του ΕΣΥ και οι προειδοποιήσεις των ειδικών για τα χειρότερα, συμπυκνώνουν το κουβάρι των εξελίξεων στην Αττική, που δοκιμάζεται όλο και περισσότερο.

Θετικά τρία παιδιά και μία εργαζόμενη στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού, κ. Γιαννόπουλο, το πρώτο κρούσμα ήταν ένα παιδί την Κυριακή που εμφάνισε πυρετό. Άμεσα το παιδί απομονώθηκε και ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ.

Την Τρίτη, ωστόσο, μια εργαζόμενη επίσης εμφάνισε πυρετό. Πάλι ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ. Τότε ξεκίνησαν και τα μαζικά τεστ, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 02/10/2020

Ελλάδα