Ελλάδα

Χρήση ΚΤΕΛ στις αστικές συγκοινωνίες: Τι λέει στο MEGA o πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ

01.10.2020 | 07:05 Eνσωμάτωση

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ, τα οποία στο πλαίσιο συμφωνίας με τον ΟΑΣΑ θα συνδράμουν στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού με στόχο την αποφυγή του συνωστισμού στα οχήματα.

Για το θέμα αυτό μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΑΣΑ, Κώστας Σιορίκας, ο οποίος ξεκαθάρισε πως είναι κατά της εισόδου των ΚΤΕΛ στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Καταγγέλλει την αστυνόμευση και τη μυστικοπάθεια γύρω από τη λειτουργία των ΚΤΕΛ και τη διάρκεια της συνεργασίας με τον ΟΑΣΑ και δηλώνει πως λόγω έκτακτων μέτρων, οι έκτακτες λύσεις είναι αναγκαίες μεν, αλλά να είναι προσωρινές.

«Πρέπει σε όλους τους τόνους να πουν ότι είναι προσωρινή λύση, αλλιώς αφήνουν σκιές ότι έχουν ανοίξει την κερκόπορτα για την είσοδο ιδιωτών στη δημόσια συγκοινωνία», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτό που ζητούν, είναι ένα προσχέδιο για τη λειτουργία των ΚΤΕΛ με ημερομηνία λήξης, το οποίο δεν τους έχει δοθεί ακόμα.

Υποστήριξε ακόμα, πως ο συνοδηγός που θα επιβαίνει στα λεωφορεία με σκοπό τον έλεγχο του αριθμού των επιβατών, δεν υφίσταται και καταγγέλλει την προχειρότητα και τις ελλείψεις, όπως της τηλεματικής και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 01/10/2020