Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση Παπαδημητρίου και Νοτοπούλου για τις καταλήψεις

01.10.2020 | 08:22 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου για τις καταλήψεις στα σχολεία.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητρίου, η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για μαθήματα τα Σάββατα και τις αργίες και υποχρεωτική τηλεκπαίδευση δεν είναι σκληρή στάση του υπουργείου, αλλά καθήκον αυτού.

Τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά για να γίνει δημοκρατική συζήτηση, υποστήριξε και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι υιοθετεί κάτι που πάει κόντρα στα συμφέροντα των μαθητών και της κοινωνίας σε μια στιγμή πάρα πολύ δύσκολη για τη χώρα.

Για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία και τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και αίθουσες, υποστήριξε πως η κατάσταση είναι ίδια εδώ και χρόνια και πως ήλπιζε πως αυτή τη φορά οι πολιτικοί θα ήταν πιο σοβαροί και δε θα προξενούσαν προβλήματα.

Τόνισε ότι μόνο το 3% του συνολικού αριθμού των τμημάτων της χώρας έχει περισσότερους από 25 μαθητές και πως υπάρχουν αίθουσες, αλλά όχι αρκετές.

«Τα προβλήματα είναι στις πιο λαϊκές συνοικίες της Αθήνας», τόνισε και πρόσθεσε πως υπάρχουν προβλήματα αλλά όχι αυτά που προπαγανδίζει η αντιπολίτευση.

Από την πλευρά της η κυρία Νοτοπούλου, κατηγόρησε την κυβέρνηση για επιβολή κρατικού αυταρχισμού, όχι μόνο για τα θέματα της παιδείας, αλλά και για το σύστημα υγείας, όπως επίσης και για τα μέσα μεταφοράς.

«Είμαστε η μόνη χώρα», είπε, «που έχει πολλούς μαθητές ανά τάξη», όταν τα παιδιά ζητάνε λιγότερους μαθητές και περισσότερους εκπαιδευτικούς σε περίοδο πανδημίας.

«Όλοι θέλουμε ανοιχτά σχολεία, αλλά πρωτίστως ασφαλή», συμπλήρωσε.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 01/10/2020