Κόσμος

Γερμανία: Ταξιδιωτική οδηγία για το Βέλγιο – Απολύει 19.000 εργαζόμενους η American Airlines

01.10.2020 | 09:39

Οι σημαντικότερες διεθνείς ειδήσεις του MEGA με την Ελευθερία Νταβατζή.

Ταξιδιωτική προειδοποίηση για το Βέλγιο έθεσε σε ισχύ το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα, από χθες τα μεσάνυχτα τέθηκε σε ισχύ ταξιδιωτική προειδοποίηση η οποία αφορά «μη απαραίτητα ταξίδια για τουρισμό» σε ολόκληρο το Βέλγιο, το οποίο κατατάσσεται πλέον στις «επικίνδυνες περιοχές».

Η American Airlines ξεκινάει την απόλυση 19.000 εργαζομένων

Η διοίκηση της εταιρείας American Airlines ανακοίνωσε χθες ότι θα αρχίσει από σήμερα να αναστέλλει τις συμβάσεις 19.000 εργαζομένων της, καθώς η πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ δεν έχει μπορέσει να συμφωνήσει στην παράταση της στήριξης που προσφέρει το κράτος στον τομέα των αερομεταφορών, ο οποίος υφίσταται βαρύ πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της AA Νταγκ Πάρκερ άφησε πάντως ανοικτή μια πόρτα: «Θα ακυρώσουμε» τις απολύσεις αυτές «και θα επαναφέρουμε στις θέσεις τους τα μέλη της ομάδας μας που πλήττονται», εάν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι καταλήξουν τις προσεχείς ημέρες σε συμβιβασμό, διαβεβαίωσε σε μήνυμά του προς τους εργαζόμενους.

Η κρατική στήριξη στους αερομεταφορείς εξέπνευσε χθες Τετάρτη. Η κυβέρνηση χρηματοδοτούσε εν μέρει τη μισθοδοσία των πιλότων, των εργαζομένων στα γκισέ και των μηχανικών.

Η American Airlines, η οποία – όπως και άλλες μεγάλες εταιρείες του τομέα των αερομεταφορών – δεσμευόταν την άνοιξη ότι δεν θα απέλυε κανέναν ως την 30ή Σεπτεμβρίου, είχε προειδοποιήσει στα τέλη του Αυγούστου ότι θα προχωρούσε στην αναστολή των συμβάσεων 19.000 εργαζομένων της εάν η κρατική στήριξη δεν επιμηκυνόταν.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 01/10/2020

Κόσμος