Ελλάδα

Επέστρεψε ο κορωνοϊός στα γηροκομεία: 41 κρούσματα στον Αγ. Παντελεήμονα

01.10.2020 | 16:45

Ο εφιάλτης του κορωνοϊού στα γηροκομεία επέστρεψε. Στην Αττική αυτή τη φορά. Περισσότερα από 40 κρούσματα, νοσηλευτές αλλά και υπερήλικες τρόφιμοι, με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στην καρδιά της Αθήνας.

Από τις 6 το πρωί , πληρώματα του ΕΚΑΒ, με τις απαραίτητες στολές προστασίας, άρχισαν την επιχείρηση μεταφοράς στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σισμανόγλειο, Αττικόν και Ασκληπιείο, όσων έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Επί τόπου από την πρώτη στιγμή και ο Σωτήρης Τσιόδρας. Φανερά ανήσυχος για το νέο κύκλο της πανδημίας σε γηροκομείο.

«Είναι κατάσταση που δεν θέλουμε να ξαναδούμε, αλλά συνεχίζουμε να τη βλέπουμε». Ήταν η πρώτη εκτίμηση του καθηγητή, λίγη ώρα αφ’ ότου αποκαλύφθηκε το μέγεθος της διασποράς στο γηροκομείο. Νοσηλευτής που εργαζόταν στη μονάδα και ο οποίος, εν γνώσει του «έσπειρε» τον ιό, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Τουλάχιστον δύο εβδομάδες νωρίτερα ο συγκεκριμένος νοσηλευτής είχε συμπτώματα, ενώ την περασμένη εβδομάδα υπεβλήθη σε τεστ που βγήκε θετικό. Όπως υποστήριξε στο LIVE NEWS, η σύζυγος του ιδιοκτήτη του γηροκομείου, ο νοσηλευτής εργαζόταν για μέρες χωρίς να έχει συμπτώματα, αλλά νιώθοντας έντονη κόπωση, για την οποία δεν μίλησε σε κανένα.

Η συγκεκριμένη μονάδα στον Αγ. Παντελεήμονα, είναι το 7ο γηροκομείο, το οποίο, παρ’ ότι τελεί εδώ και μήνες υπό καθεστώς απομόνωσης, ξαφνικά, μετατρέπεται σε υγειονομική βόμβα με δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού.

Παράλληλα με την επιχείρηση για την μεταφορά των ηλικιωμένων στα νοσοκομεία, συνεργεία του Δήμου, προχώρησαν σε απολύμανση του τετραγώνου.

Τρομάζει η αποκάλυψη ότι νοσηλευτής νοσούσε εδώ και δύο εβδομάδες

Γιατρός της κλινικής δήλωσε στο MEGA ότι τα πρώτα οχτώ κρούσματα εντοπίστηκαν την Κυριακή. Πριν από λίγο ο κ. Αρκουμανέας είπε ότι ακόμα ένας ηλικιωμένος βρέθηκε θετικός, ανεβάζοντας τα θετικά κρούσματα στα 41. Ωστόσο το ιικό φορτίο στο χώρο είναι υψηλό και οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα εντοπιστούν και άλλα κρούσματα.

Σε ό,τι αφορά στον νοσηλευτή, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πήγαινε στη δουλειά του με συμπτώματα, χωρίς να ενημερώνει κανέναν. Την ίδια ώρα, κάτοικοι της περιοχής λένε ότι τα μέτρα στο γηροκομείο δεν ήταν αυστηρά και δεν τηρούνταν τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Το ίδιο διαπίστωσε και ο κ. Αρκουμανέας.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα είχαν γίνει στο χώρο 4 έλεγχοι. Ο τελευταίος έλεγχος που αφορούσε σε δειγματοληπτικά τεστ είχε γίνει στις 31/08. Στις 05/09 είχε γίνει έλεγχος για τήρηση πρωτοκόλλων και είχε βρεθεί ότι τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 01/10/2020

Ελλάδα