Ελλάδα

Σχολεία: Εντείνονται οι καταλήψεις στην Ελλάδα – Τι γίνεται στο 2ο Λύκειο Χαλανδρίου

30.09.2020 | 09:33

Εντείνονται οι καταλήψεις σχολείων σε όλη την Ελλάδα.

Μόνο στην πρωτεύουσα, 270 σχολεία τελούν υπό μαθητική κατάληψη.

Μεταξύ αυτών, είναι και το 2ο Λύκειο Χαλανδρίου. Στην ίδια σχολική μονάδα συστεγάζεται και το 2ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου το οποίο αν και δεν βρίσκεται υπό κατάληψη, δεν έχει μάθημα, λόγω του ότι η είσοδος στο κτίριο είναι φραγμένη.

Δύο γονείς – εκπρόσωποι φορέων, μίλησαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την συγκεκριμένη κατάληψη.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών, Δημήτρη Λάμπρου, «είναι χρέος μας να αναγνωρίσουμε το δικαίωμα στους μαθητές για να αγωνίζονται. Στο συγκεκριμένο σχολείο, τα προβλήματα που υπάρχουν, που περιλαμβάνονται στα αιτήματα των μαθητών,  είναι πολύ σοβαρά».

Όπως υποστήριξε δεν έχουν σταλεί στο σχολείο μάσκες της ΚΕΔΕ και τα παιδιά κάνουν μάθημα με τις μάσκες που τους παρείχε ο δήμος και οι οικογένειές τους.

«Είμαστε υπέρ του δικαιώματος να αποφασίζουν τα παιδιά συλλογικά τον τρόπο που θα διεκδικήσουν τα αιτήματά τους» σημείωσε, λέγοντας πώς στο συγκεκριμένο σχολείο, από τους 260 μαθητές, οι 160 ψήφισαν υπέρ της κατάληψης.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, Βαγγέλης Φιλέρης, έκανε λόγο για συνωστισμό μέσα στις τάξεις, ζητώντας μαζικά τεστ κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς και παιδιά.

«Κωφεύει το υπουργείο Παιδείας στο διάλογο, απέρριψε τα αιτήματά μας στην πράξη και δεν δέχθηκε συνάντηση με την Ανώτατη Συνομοσπονδία» υπογράμμισε.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 30/09/2020

Ελλάδα