Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση για επίσκεψη Πομπέο και υγεία

30.09.2020 | 09:53

Η επίσκεψη Πομπέο στη χώρα μας αλλά και οι καταλήψεις που γίνονται σε πολλά σχολεία, βρέθηκαν στο επίκεντρο πολιτικής αντιπαράθεσης του Σπήλιου Λιβανού, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, και της Δώρας Αυγέρη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, που διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Ικανοποίηση από την επίσκεψη Πομπέο»

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στη χώρα μας, ο κ. Λιβανός αποτίμησε θετικά τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκειά της, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην στενή σχέση που ανέπτυξε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Όλοι οι σοβαρά σκεπτόμενοι Έλληνες είναι ικανοποιημένοι από το τελευταίο διήμερο».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε ότι η αμερικανική πλευρά τάσσεται με τις θέσεις της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, «ταυτίζοντας τα συμφέροντά της στην περιοχή με τα ελληνικά», ωστόσο θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι καθώς «όλες οι χώρες έχουν ως κύριο άξονά τους στην εξωτερική πολιτική τα δικά τους συμφέροντα».

Ο κ. Λιβανός χαιρέτησε και τη συμβολή της κυβέρνησης Τσίπρα για τη βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ.

«Κερδισμένες μόνο οι ΗΠΑ»

Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι κερδισμένες από αυτήν την επίσκεψη είναι μόνο οι ΗΠΑ, ενώ επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ είχε αναβαθμιστεί συνολικά η εξωτερική πολιτική της χώρας.

«Επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ αναβαθμίστηκε η εξωτερική πολιτική. Ήταν ξεκάθαρη».

Η κ. Αυγέρη επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τη Συμφωνία των Πρεσπών μετά την αφαίρεση της λέξης «ιστορική» από το αρχικό κείμενο της κοινής δήλωσης Ελλάδας και ΗΠΑ.

«Η επίσκεψη είναι πετυχημένη για τις ΗΠΑ και για τα συμφέροντά της», τόνισε η βουλευτής και υπογράμμισε ότι το μόνο που κέρδισε η Ελλάδα «ήταν οικογενειακές φωτογραφίες του κ. Μητσοτάκη».

Αναβρασμός στην υγεία

Όσον αφορά τις εξελίξεις στην υγεία και τις προσλήψεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, ο κ. Λιβανός είπε ότι «η κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλο αγώνα για να γίνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται προσλήψεις».

Από την πλευρά της, η κ. Αυγέρη τόνισε, αναφερόμενη στις εικόνες ταραχής έξω από το υπουργείου Υγείας, ότι «τα χέρια που χτυπούν τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη του κορωνοϊού, είναι τα χέρια του κ. Μητσοτάκη».

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 30/09/2020

Πολιτική