Ελλάδα

Ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης στο «Πάμε Δανάη!» – Τι λέει για την περιπέτεια που βίωσε

30.09.2020 | 10:33

Αποκλειστική συνέντευξη στο «Πάμε Δανάη» παραχώρησε ο ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστής, Ηλίας Γκιώνης.

Μιλώντας στην Δανάη Μπάρκα, ο κ. Γκιώνης αναφέρθηκε στο περιστατικό που συνέβη με Αστυνομικούς στα Εξάρχεια τον περασμένο Αύγουστο αλλά και στην δικαίωσή του.

«Μια Κυριακή του Αυγούστου, επέστρεφα στο σπίτι μου. Πέρασα από τα Εξάρχεια για να φτάσω σπίτι μου. Βλέπω μπροστά μου τη διμοιρία των ΜΑΤ που είναι έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Κάποιος από τους αστυνομικούς με έδειχνε επικριτικά. Τους ακούω να λένε ‘’κοίτα τον τι φοράει’’ αλλά δεν έδωσα σημασία. Ξανά ακούω γιουχαρίσματα και γέλια και τους ρώτησα τι συμβαίνει. Μου απάντησαν ότι δεν μιλάνε σε εμένα» σημείωσε.

Και συνέχισε:

«Τους λέω θέλω τα ονόματά σας για να κινηθώ νομικά. Ζήτησα τα ονόματα από τον υπεύθυνο της διμοιρίας και μου είπε ότι πρέπει να κάνω αίτηση στο τμήμα για να τα βρω. Στη συνέχεια, μου έκαναν σωματικό έλεγχο, μου έσκισαν μια τσάντα που είχα κειμήλιο της γιαγιάς μου. Προσπαθούσαν να μου χρεώσουν κάτι πάνω μου, αλλά δεν τα κατάφεραν. Στη συνέχεια διέταξαν την προσαγωγή μου. Έκλαιγα για αρκετή ώρα όταν με έβαλαν στο κρατητήριο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ηλίας Γκιώνης κατηγορήθηκε για απειλή και εξύβριση έναντι των αστυνόμων. Στο δικαστήριο που έγινε στις 4 Σεπτεμβρίου δικαιώθηκε.

«Ένιωσα χαρά που δεν είχα ξανά νιώσει. Ακούγοντας το ‘’είναι αθώος’’, ένιωσα μια δικαίωση για όσους έχουν δεχθεί βία και δεν έχουν βρει το δίκιο τους» τόνισε με νόημα.

Γενημμένος το 1998, ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης, εκπαιδεύεται για να γίνει σύμβουλος της λοίμωξης HIV και των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Τα απογεύματα εργάζεται ως καθαριστής-σερβιτόρος σε εστιατόριο του κέντρου.

Videos & Απoσπάσματα από ΠΑΜΕ ΔΑΝΑΗ! - 30/09/2020

Ελλάδα