Κόσμος

Εκνευρισμός στην Τουρκία μετά την επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα

30.09.2020 | 09:03

Το κλίμα που επικρατεί στην Τουρκία μετά την επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα ανέλυσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ρομπόπουλος. 

Όπως σημείωσε μιλώντας με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, στη γειτονική χώρα επικρατεί εκνευρισμός, όπως δήλωσε ξεκάθαρα και ο Ομέρ Τσελίκ έπειτα από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος AKP.

Ο τούρκος πολιτικός σημείωσε ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ επισκέφθηκαν δύο φορές τον τελευταίο μήνα την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας πως αυτή η στάση δεν εξυπηρετεί στη διασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή και βάζει εμπόδια στις σχέσεις με την Τουρκία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Η οργή του Ομέρ Τσελίκ δεν σταμάτησε μόνο στον Πομπέο, αλλά έστειλε κι ένα μήνυμα… ισχύος των όπλων στην Ελλάδα. «Αν οι απέναντί μας δεν θέλουν να πλησιάσουν προς το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αν οι απέναντί μας δεν θέλουν να κινηθούν βάσει λογικής, αν δεν γνωρίζουν τη λεπτή δύναμη της διπλωματίας κι αν βγαίνουν απέναντί μας σκληρά, ξέρει και η Τουρκία από σκληρή στάση ή να χρησιμοποιεί την ισχύ των όπλων».

Παράλληλα, η ανησυχία της Τουρκίας έχει να κάνει και με την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας υποβαθμίζει τη βάση του Ιντσιρλίκ.

Την ίδια ώρα, η Τουρκία πήρε ξεκάθαρη θέση στη διαμάχη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και τη διαμάχη Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν, προβάλλοντας τη σημαία του Αζερμπαϊτζάν στον Πύργο του Γαλατά, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Τέλος, σάλο έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι η Τουρκία έχει στείλει χιλιάδες τζιχαντιστές στο πλευρό των Αζέρων στρατιωτών, με την τουρκική ηγεσία να διαψεύδει πως έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 30/09/2020

Κόσμος