Ελλάδα

Αγωνία για τον 25χρονου στη ΜΕΘ που παλεύει με τον κορωνοϊό

29.09.2020 | 17:00

Ένα νέο παιδί. Γεμάτο ζωντάνια. Που κατέγραφε με το κινητό του στιγμές ανεμελιάς. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι αυτός ο 25χρονος τώρα, θα έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, χτυπημένος από τον κορωνοϊό… 

«Δεν έπινε, δεν κάπνιζε, δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας, δεν ήταν στις ευπαθείς ομάδες» αναφέρει στο LIVE NEWS φίλος του 25χρονου.

Στις 20 Αυγούστου, άρχισε ο Γολγοθάς του. Ο υψηλός πυρετός μέχρι και 40, που επέμενε, τον οδήγησε στο να κάνει αμέσως τεστ, το οποίο όμως, βγήκε αρνητικό.

«Έκανε το πρώτο τεστ, αρνητικό, δυο τρεις μέρες μετά έκανε το δεύτερο, αρνητικό και αυτό. Τελικά πήγε στη Σύρο, όπου εκεί βρέθηκε θετικός και από εκεί μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο»

Η οικογένεια του 25χρονου, διατηρεί επιχείρηση και στην Μύκονο και ο νεαρός άνδρας, εργαζόταν εκεί το καλοκαίρι. Τις τελευταίες ημέρες όμως, βρισκόταν στην Τήνο. Όταν τα συμπτώματα επέμεναν, πήγε στο κέντρο υγείας της Σύρου για να εξεταστεί.

«Εγώ το έμαθα από συγγενείς στην Τήνο. Τον πήραν με ελικόπτερο και τώρα νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Ασκληπιείο» σύμφωνα με θεία του 25χρονου.

Ο 25χρονος είναι ένας νεαρός που έσφυζε από υγεία. Οι φωτογραφίες που ανέβαζε στα social media το αποδεικνύουν. Γυμνασμένος, λάτρης των extreme sports, ουδέποτε αντιμετώπισε πρόβλημα στην υγεία του.

«Από μικρός έπαιζε ποδόσφαιρο και ύστερα ασχολήθηκε με τα extream sports, έκανε snowboard κτλ…»

Σύμφωνα με τους γιατρούς που τον παρακολουθούν, η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή, με δείγματα προς το καλύτερο, όσο αφορά την αναπνοή του.

Το γεγονός ότι ο 25χρονος χρειάστηκε να διασωληνωθεί πέντε ημέρες αφ’ ότου εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα, ένας νέος άνθρωπος χωρίς υποκείμενα νοσήματα, επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο το γεγονός ότι ο «κορωνοϊός» «χτυπά» ανεξαρτήτου ηλικίας.

Σε κρίσιμη κατάσταση

Ο 25χρονος συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένος ενώ η κατάσταση του χαρακτηρίζεται κρίσιμη, ωστόσο είναι ελαφρώς βελτιούμενη καθώς παρουσιάζει ελάττωση στο μείγμα οξυγόνου που χρειάζεται ενώ αιμοδυναμικά παραμένει σταθερός.

«Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ελαφρώς βελτιούμενη από τους θεράποντες γιατρούς που τον παρακολουθούν, καθώς έχει σταθεροποιηθεί αιμοδυναμικά, ενώ και το μείγμα οξυγόνου που χρειάζεται, είναι σταδιακά ελαττούμενο» αναφέρει στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο o Αναπληρωτής Διοικητής Ασκληπιείου Βούλας, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης.

«Αυτό που τονίζουν οι λοιμωξιολόγοι και το υπουργείο Υγείας αποτυπώνεται στην περίπτωση του 25χρονου με τον πιο διδακτικό και εκκωφαντικό τρόπο: Είναι ένας ιός που δεν κάνει διακρίσεις, ο οποίος χτυπά με διαφορετική διαβάθμιση παθογένειας και βλάβης. Είναι ένας ιός που δε γνωρίζει ηλικίες και δρα και ενεργεί τυφλά» αναφέρει.

Τα νοσοκομεία έχουν προετοιμαστεί με έναν πρωτόγνωρο για τα ελληνικά χρονικά τρόπο να αντιμετωπίσουν τη δεύτερη φάση της πανδημίας. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι και οι πολίτες να ακολουθούν τα μέτρα

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 29/09/2020

Ελλάδα