Πολιτική

Λ. Οικονόμου στο MEGA: Θετικά τα πρώτα αποτελέσματα των νέων μέτρων

28.09.2020 | 08:18 Eνσωμάτωση

Για τις συνθήκες εφαρμογής των νέων μέτρων της κυβέρνησης με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου. 

Αναφερόμενος στα νέα πιο αυστηρά μέτρα που έχει θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση, τόνισε πως «δεν απαγορεύεται να είναι κάποιος σε μια πλατεία, αυτό που απαγορεύεται είναι ο συνωστισμός, να υπάρχουν ομάδες άνω των 9 ατόμων και η κατανάλωση αλκοόλ».

«Αυτό που παρατηρούμε είναι να υπάρχει ένα αίσθημα αυτοπειθαρχίας» πρόσθεσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, υπογραμμίζοντας ότι οι περισσότεροι νέοι ακολουθούν τις εντολές και τις οδηγίες.

Για το κλείσιμο των περιπτέρων και την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής του μέτρου υπήρχαν θετικά στοιχεία, τονίζοντας πως είναι ακόμα νωρίς για να γίνει απολογισμός του μέτρου.

«Τα μέτρα θα πρέπει να τα δούμε συνολικά και πως διαμορφώνεται το θέμα με τις πλατείες και τους ανοιχτούς χώρους» είπε ο Λευτέρης Οικονόμου και συμπλήρωσε πως «και κάποια κινήματα που πήγαν να δημιουργηθούν ή ορισμένοι που εξακολουθούν να υποστηρίζουν τη μη χρήση μάσκας, όλο και οδεύουν προς μια περιθωριοποίηση».

Επεισόδια κατά αστυνομικών στο Μενίδι

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στο επεισόδιο που σημειώθηκε στο Μενίδι, όταν αστυνομικοί που θέλησαν να κάνουν παρατήρηση για ένα γλέντι που είχε στηθεί, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα.

«Είναι μια περιοχή που παρουσιάζει φαινόμενα παραβατικότητας, έχουμε ένα σχέδιο για την αστυνόμευση της περιοχής, όπως και άλλων που παρουσιάζουν παρόμοια φαινόμενα» σημείωσε.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 28/09/2020