Πολιτική

Λ. Οικονόμου στο MEGA: Σε πλήρη επιχειρησιακή εφαρμογή ο φράχτης στον Έβρο σε λίγους μήνες

28.09.2020 | 08:18 Eνσωμάτωση

Αυξημένη ροή παράνομων εισόδων στην χώρα διαμέσω του Έβρου καταγράφεται το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με τον Λευτέρη Οικονόμου.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», o υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, έκανε λόγο πώς η ΕΛ.ΑΣ. αντιμετωπίζει το γεγονός των παράνομων εισόδων. «Είμαστε εκεί, εφαρμόζουμε το επιχειρησιακό σχέδιο που έχουμε αναπτύξει και ενεργούμε όπως προβλέπεται».

Παράλληλα, σημείωσε ότι προχωρούν με ταχύτητα οι διαδικασίες του φράχτη ώστε «να ολοκληρωθεί πάρα πολύ σύντομα. Μέσα στους επόμενους μήνες, μάξιμουμ 8μηνο, θα είναι σε πλήρη επιχειρησιακή εφαρμογή».

Ακόμα, ανέφερε ότι γίνεται «εργαλειοποίηση του ζητήματος» των προσφύγων και των μεταναστών από την Τουρκία, τονίζοντας ότι η κατάσταση είναι υπό απόλυτο έλεγχο. «Να μην ανησυχεί ο τοπικός πληθυσμός» πρόσθεσε.

Κουκάκι: Μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης έτοιμη για χρήση

Σχετικά με την γιάφκα που εντόπισε η Αντιτρομοκρατική στο Κουκάκι, έκανε λόγο πώς πλέον η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης.

Όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός, η Αντιτρομοκρατική ανακάλυψε στην γιάφκα «σημαντική ποσότητα εκρηκτικής ύλης που ήταν έτοιμη για χρήση».

«Εκτιμούμε ότι ετοίμαζαν συγκεκριμένες δράσεις. Είχαν τη δυνατότητα να τοποθετήσουν αρκετές βόμβες» πρόσθεσε.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 28/09/2020