Ελλάδα

Το «πρωινό» δελτίο του MEGA

22.09.2020 | 06:33

Νέα επιχείρηση έγινε το βράδυ της Δευτέρας (21/9) στην πλατεία Βικτωρίας και τους γύρω δρόμους για την πάταξη της εγκληματικότητας, του παρεμπορίου και την χρήση μάσκας. Επίσης, εξαρθρώθηκε κύκλωμα που υπενοικίαζε διαμερίσματα σε παράνομους μετανάστες.

Κατά την μεικτή επιχείρηση έγιναν έλεγχοι σε αρκετά καταστήματα κυρίως αλλοδαπών όπως κομμωτήρια και Μini Μarket για χρήση μάσκας και επιβλήθηκαν αρκετά πρόστιμα. Συνελήφθη ένας αλλοδαπός γιατί στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών.

Την ίδια ώρα, εξαρθρώθηκε κύκλωμα που ενοικίαζε μεγάλα διαμερίσματα στην περιοχή γύρω από την πλατεία Βικτωρίας και τα οποία στη συνέχεια τα χώριζε σε μικρότερα, τα οποία υπενοικίαζε με την ημέρα ακόμα – ακόμα και με το κεφάλι σε αλλοδαπούς.

Μεταμόρφωση: Πυρκαγιά σε αποθήκη

Συναγερμός από πυρκαγιά σε αποθήκη στην περιοχή της Μεταμόρφωσης σήμανε μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στην Πυροσβεστική.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στην οδό Κ.Βάρναλη και στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με οκτώ πυροσβέστες.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν στο κτίριο ήταν εκτεταμένες, ωστόσο η πυρκαγιά δεν επεκτάθηκε, ώστε να προκαλέσει καταστροφές και σε άλλα κτίρια.

Σχέδιο της ΕΛΑΣ για lockdown σε πλατείες

Σχέδιο για ιδιότυπο «lockdown» σε πλατείες έχει καταρτίσει η Ελληνική Αστυνομία, ως έσχατο μέσο για την αποφυγή του συνωστισμού πολιτών και για την εφαρμογή των νέων μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού. 

Η αστυνομία θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους και θα επιβάλει τα αντίστοιχα πρόστιμα, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί η λήψη μέτρων αντίστοιχων με εκείνα του περασμένου Μαρτίου.

 Μεταξύ των μέτρων που ενδέχεται να εφαρμόσει η ΕΛ.ΑΣ. ως έσχατο μέσο είναι τα εξής:

«Κορδέλες» αποκλεισμού σε πλατείες προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός.

Ομάδες έκτακτου από-συγχρωτισμού, δηλαδή αστυνομικοί που θα καταφτάνουν πολύ έγκαιρα σε σημεία με υπερσυγκέντρωση ανθρώπων για να γίνονται συστάσεις.

Διαφημιστική καμπάνια κατά του συνωστισμού και για την εφαρμογή των μέτρων.

Συστάσεις αποσυμφόρησης από μεγάφωνα περιπολικών σε δύο με τρεις γλώσσες, ίσως και παραπάνω.

Συχνές περιπολίες και παρουσία στατικών δυνάμεων σε πλατείες.

Αντι-Covid «περιφρούρηση» σε πεζοδρόμους, πάρκα, πλατείες, αλσύλλια και ανοιχτούς αθλητικούς χώρους και στάδια.

Παραινέσεις σε περίπτερα και μίνι μάρκετ που βρίσκονται κοντά πλατείες και χώρους όπου παρατηρείται συγχρωτισμός, προκειμένου να μην δίνουν πολλά οινοπνευματώδη ποτά

Ελλάδα