Ελλάδα

Συναγερμός στα σχολεία: Δεν πρόλαβαν να ανοίξουν και έκλεισαν λόγω κορωνοϊού

21.09.2020 | 20:02 Eνσωμάτωση

Ένα άλλο πεδίο είναι εκείνο των σχολείων όπου τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίζονται πληθαίνουν. Ήδη θετικοί στον ιό βρέθηκαν καθηγητές και μαθητές συνολικά σε 38 σχολεία. Λουκέτο έχουν βάλει 7 σχολεία ενώ σε άλλα 30 έχουν κλείσει τμήματα. Την ίδια ώρα όμως πληθαίνουν και οι καταλήψεις σε σχολεία με τους μαθητές να εναντιώνονται στην μάσκα.

Σε διαρκή επαγρύπνηση είναι οι αρμόδιοι φορείς καθώς μια εβδομάδα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς η λίστα των κρουσμάτων κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς, μαθητές αλλά και προσωπικό καθαριότητας μεγαλώνει.

Μέχρι το απόγευμα  είχαν ανακοινωθεί επίσημα,  κρούσματα  σε συνολικά 38 σχολεία εκ των οποίων τα 30 είναι σε εκπαιδευτικές μονάδες της Αττικής .Επτά σχολεία αναστέλλουν τη λειτουργία τους ενώ στα υπόλοιπα 30 κλείνουν προσωρινά 29 τμήματα και 7 τάξεις .Κλειστά παραμένουν όλα τα σχολεία στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας έως τις 25 Σεπτέμβριου

Ανησυχία και επαγρύπνηση

Μαθητές και εκπαιδευτικοί οι οποίοι διαγνώστηκαν θετικοί στο τεστ κορωνοϊού απομακρύνονται άμεσα από τα  σχολεία με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες .Σε καραντίνα 14 ημερών παραμένουν όσοι αξιολογούνται ως στενές επαφές και υποβάλλονται σε τεστ μόνο αν παρουσιάσουν κάποιο ύποπτο σύμπτωμα.

Προβληματίζει η σύνθετη διαχείριση κρουσμάτων

Η διαχείριση των περιστατικών covid 19 στα σχολεία γίνεται πιο συνθέτη με νέο πρωτόκολλο ΕΟΔΥ με ότι συνεπάγεται αυτό για τον πολύτιμο χρόνο που μπορεί να χαθεί

Λουκέτο στα σχολεία δεν μπαίνει προσωρινά μόνο λόγω κορωνοϊού αλλά και λόγω καταλήψεων σε πολλές περιοχές της χώρας.

Το στοίχημα της επόμενης μέρας για το υπουργείο παιδείας πάντως είναι μετά το κλείσιμο των σχολικών μονάδων λόγω κορωνοϊού να συνεχίζονται τα μαθήματα χωρίς καθυστερήσεις με την σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Άνοιξαν τα σχολεία στη Λέσβο – Κρούσμα με το «καλημέρα» σε λύκειο

Με ένα κρούσμα κορωναϊού σε εκπαιδευτικό Λυκείου στην πόλη της Μυτιλήνης, άνοιξαν σήμερα τα σχολεία στη Λέσβο.

Ο εκπαιδευτικός που φορούσε μάσκα κατά την προσέλευση στο σχολείο ένιωσε δυσφορία και με ταχεία εξέταση ανιχνεύτηκε θετικός.

Όλα τα άλλα σχολεία της πόλης της Μυτιλήνης και του υπόλοιπου νησιού, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια λειτούργησαν την πρώτη μέρα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταλήψεις στα σχολεία 

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταλήψεις στα σχολεία της Θεσσαλονίκης.

H εισαγγελέας ανηλίκων, Δήμητρα Τσιαρδακλή παρήγγειλε να σχηματιστεί δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας για τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη στο νομό Θεσσαλονίκης αν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ενήλικες που τους παρακινούν. 

Οι μαθητές πάντως μέσω του συντονιστικού τους, εξηγούν ότι δεν πρόκειται για αρνητές της μάσκας αλλά μαθητές που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες στην εκπαιδευτική διαδικασία.