Ελλάδα

«Ιανός»: Πλημμύρες, πτώσεις δέντρων, διακοπές ρεύματος σε Ζάκυνθο και Ηλεία

18.09.2020 | 13:08

Στη δίνη του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού» βρίσκονται ήδη πολλές περιοχές της Ελλάδας. Τα πρώτα ισχυρά φαινόμενα «σαρώνουν» ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες τη Ζάκυνθο, την Κεφαλλονιά, την Ιθάκη και την Ηλεία. Ολόκληρες περιοχές είναι χωρίς ρεύμα, στέγες σπιτιών και δέντρα ξηλώθηκαν, μία πτήση προς Κεφαλονιά δεν κατάφερε να προσγειωθεί και άλλαξε προορισμό, ενώ ένα ιστιοφόρο στην Ιθάκη βυθίστηκε με τους επιβάτες ευτυχώς να έχουν προλάβει να το εγκαταλείψουν.

Στην Ηλεία τα αποτελέσματα της κακοκαιρίας είναι πλέον φανερά. Δέντρα ξηλώθηκαν και έπεσαν κατά μήκος του δρόμου, ενώ έπεσε και κολώνα της ΔΕΗ με αποτέλεσμα η περιοχή να έχει βυθιστεί στο σκοτάδι.

Οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή απομακρύνοντας τα πεσμένα αντικείμενα από το δρόμο. Σε περιοχές που έχουν πλημμυρικά φαινόμενα στο παρελθόν έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός για να εκκενωθεί αν χρειαστεί.

Το πορθμείο της Κυλλήνης παραμένει κλειστό αποκλείοντας τη σύνδεση με τα νησιά του Ιονίου.

Στην Κουρούτα οι άνεμοι είναι πολύ δυνατοί. Δέντρα κομμένα βρίσκονται στους δρόμους

Στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου απαγορεύεται η κυκλοφορία των βαρέων φορτηγών από χθες στις 21:00 μέχρι τις 21:00 σήμερα το βράδυ.

Σκάφος στο οποίο επιβαίνουν πρόσφυγες και μετανάστες, άγνωστο πόσοι, βρίσκεται σε κίνδυνο βορειοδυτικά της Κυπαρισσίας στη θαλάσσια περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου.

Η Ζάκυνθος βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας.

Μέχρι στιγμής στο νησί δεν έχουν υπάρξει θύματα, αναφορικά όμως με τις υλικές ζημιές, αυτές είναι πολλές με ιστιοπλοϊκά να έχουν βυθιστεί ή να έχουν υποστεί ζημιές.

Πολλές περιοχές έχουν μείνει στο σκοτάδι, ενώ πολλά δέντρα έχουν πέσει στο οδικό δίκτυο.

Σημειώθηκε επίσης πτώση μπαλκονιού στην πόλη της Ζακύνθου με αποτέλεσμα να πάθουν ζημιές δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Ελλάδα