Ελλάδα

Γονέας ξυλοκόπησε καθηγητή στην Κρήτη – Πώς περιέγραψε στο MEGA το περιστατικό ο εκπαιδευτικός

14.09.2020 | 19:51 Eνσωμάτωση

Στα Χανιά τα πράγματα έφτασαν πραγματικά στα άκρα όταν ένας γονιός συνόδευσε το πρωϊ στο σχολείο το παιδί του και όταν ο δάσκαλος του είπε ότι το παιδί δεν μπορεί να μπει στην τάξη χωρίς μάσκα, τότε τον χτύπησε με τον κεφάλι του. Ο πατέρας μίλησε στο MEGA και στο LIVE NEWS, παραδέχτηκε την πράξη του και αξία έχει και το πως επιχειρεί να εξηγήσει τα όσα έκανε.

Ένα απίστευτο περιστατικό βίας σε βάρος εκπαιδευτικού αμαύρωσε την έναρξη της σχολικής χρονιάς στα Χανιά. Καθηγητής του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου, δέχθηκε απρόκλητη επίθεση και ξυλοκοπήθηκε από γονέα μπροστά στα έκπληκτα μάτια των μαθητών, γιατί ζήτησε από το γιο του να φορέσει τη μάσκα.Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση της υπουργού παιδείας που θέλησε μεσώ του MEGA να περάσει ενα ξεκάθαρο μήνυμα.

«Αν μου επιτρέπεται να περάσω ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους εκπαιδευτικούς, θα κάνουμε ότι χρειαστεί,στο πρόσωπο του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού αντικατοπτρίζεται αντανακλάται όλο το ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης, το οποίο καταβάλει παρα πολύ μεγάλες προσπάθειες για να στηρίξει τα παιδία μας τέτοιες ενέργειες λοιπόν δεν θα γίνουν ανεκτές».

Με το καλημέρα κουτουλιές για τη μάσκα 

Ο εκπαιδευτικός που ήταν στην πόρτα του σχολείου ζήτησε από τον γονέα να φορέσει μάσκα το παιδί, εκείνος αρνήθηκε και χωρίς άλλη κουβέντα επιτέθηκε στον καθηγητή με αποτέλεσμα ο εκπαιδευτικός να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Ο καθηγητής δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Δέχθηκε πισώπλατη επίθεση και μίλησε στο MEGA για το πρωτοφανές περιστατικό.

«Δέχθηκα μια άδικη επίθεση, χωρίς, κανένα λόγο από έναν άνθρωπο που δεν γνώριζα. Μου επιτέθηκε πισώπλατα με χτύπησε στο πρόσωπο και αμέσως μετα άρχισε να με βρίζει χυδαία και να με απειλεί.»

«Έψαξα και βρήκα τον εκπαιδευτικό και τον διευθυντή του σχολείου και τους διαβεβαίωσα ότι το υπουργείο θα κάνει ότι χρειαστεί για να προστατεύσει συνολικά την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια»

Στο LIVE NEWS o πατέρας που επιτέθηκε χωρίς αιτία και αφορμή στον εκπαιδευτικό παραδέχθηκε οτι χτύπησε τον καθηγητή και προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

«Και το πιάνει το παιδί μου από το χέρι και του επιβάλλει να βάλει την μάσκα, τρόμαξε το παιδί μου φοβήθηκε λέει δεν θέλω να ξανά πάω σχολείο. Εεε και φοβήθηκε το παιδί μου και το είδα κλαμένο και του έμπηξα μια κουτουλιά.»

Ο καθηγητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του προσφέρθηκαν οι απαραίτητες βοήθειες, του έγιναν ράμματα και έπειτα υπέβαλε μήνυση για εξύβριση απειλή και ξυλοδαρμό. Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.