Ελλάδα

Αγώνας δρόμου για την έγκαιρη παράδοση μασκών στα σχολεία της χώρας

10.09.2020 | 20:46

Αγώνας δρόμου είναι σε εξέλιξη προκειμένου οι μάσκες να είναι στα σχολεία τη Δευτέρα το πρωί πριν μπουν στις σχολικές αίθουσες τα παιδιά. 

Την ίδια ώρα, και μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του MEGA για τις απειλές που δέχονται δάσκαλοι και καθηγητές, είχαμε  παρέμβαση της δικαιοσύνης που βάζει στο μικροσκόπιο τους αρνητές της μάσκας και το μπλόκο που επιχειρούν να στήσουν στα σχολεία.

Παρέμβαση της δικαιοσύνης

Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης μπαίνουν όσοι γονείς μαθητών στέλνουν εξώδικα και επιστολές σε εκπαιδευτικούς απειλώντας τους για τη χρήση μάσκας. 

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Βαγγέλης Ιωαννίδης, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά και από την αποκάλυψη επιστολής από το MEGA στην οποία γονέας απειλούσε εμμέσως ακόμα και με επέμβαση των αρνητών. 

Εισαγγελική παρέμβαση για τη μη χρήση μάσκας

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα διερευνηθούν οι αξιόποινες πράξεις της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη των ασθενειών, της διέγερσης σε ανυπακοή και της παράνομης βίας.

Την ίδια ώρα, επιμένουν οι γονείς που είναι αρνητές της μάσκας σε απόψεις που είναι αντίθετες στις επιστημονικές οδηγίες και συνεχίζουν να πιστεύουν πως θα βρεθεί νόμιμος τρόπος να μη φορέσουν τα παιδιά τους μάσκα αλλιώς δεν θα τα στείλουν στο σχολείο.

Στο 21ο και στο 40ο λύκειο Αθηνών στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, οι ίδιοι οι καθηγητές  προσθέτουν καρέκλες στα θρανία για την επιστροφή των μαθητών στις μέρες του κορωνοϊού και της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Αυτοσχεδιασμοί για τις αποστάσεις 

Σε κάποια σχολεία, με μεγαλύτερους χώρους, οι εκπαιδευτικοί αυτοσχεδιάζουν για να τηρηθούν οι αποστάσεις, προσθέτουν θρανία από αίθουσες δραστηριοτήτων και κάθε ένας μαθητής θα είναι μόνος στο θρανίο που θα έχει μάλιστα το όνομά του.

Επί ποδός βρίσκονται και οι ιδιοκτήτες των σχολικών κυλικείων που απειλούνται με πρόστιμα έως 4.000 ευρώ και «λουκέτο» έως και ενός μήνα αν δεν τηρήσουν τα μέτρα.

Το πρώτο κουδούνι στα περισσότερα σχολεία θα χτυπήσει πολλές φορές για να μπουν σε διαφορετικούς χρόνους οι μαθητές των τμημάτων και να μην υπάρξει συνωστισμός.

Αγώνας δρόμου για τις μάσκες

Αγώνας δρόμου γίνεται από τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου τη Δευτέρα που θα ανοίξουν τα σχολεία οι μάσκες για τους μαθητές να είναι έτοιμες.

Πολλά είναι τα σχολεία που δεν έχουν παραλάβει ακόμα τις μάσκες που θα χορηγήσουν στους μαθητές τους, ωστόσο πάνω από ένα εκατ. μάσκες είναι στον δρόμο.

Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν στους γονείς ότι τα παιδιά θα πρέπει να έχουν και δική τους μάσκα μαζί τους στο σχολείο, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα περιστατικά.

Και στη Θεσσαλονίκη ο δήμος έχει προβλέψει και έχει προμηθευτεί εγκαίρως μάσκες προκειμένου να μοιράσει στα σχολεία της περιοχής.

Ελλάδα