Στο Nations League τις νίκες της Πορτογαλίας και της Γαλλίας, που τις διατηρούν στην κορυφή του τρίτου ομίλου, επισκίασε ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σταρ πέτυχε και τα δύο γκολ της νίκης επί της Σουηδίας και έφτασε τα 101 συνολικά σε ένα ιστορικό ρεκόρ.
Η Πορτογαλία κέρδισε 2-0 τη Σουηδία και ανέβηκε στην πρώτη θέση του τρίτου ομίλου, όμως η βραδιά ανήκει στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ πέτυχε και τα δύο γκολ, φτάνοντας τα 101 με την εθνική ομάδα.
«Είναι μεγάλη τιμή για αυτό το ιστορικό ρεκόρ στις υπηρεσίες της εθνικής ομάδας. Όταν μου είπαν ότι μπορώ να φτάσω τα 100 γκολ, απάντησα απλά ότι αυτό δεν είναι αρκετό»
Ο ίδιος πόσταρε αφιερωματικό βίντεο για την επιτυχία του το οποίο ξεκινά με το πρώτο τέρμα κόντρα στην εθνική μας ομάδα στο εναρκτήριο ματς του EURO του 2004, ενώ ανάμεσα σε όσους τον αποθέωσαν για το επίτευγμα του, ξεχωρίζει η αναφορά του βασιλιά Πελέ.
«Νόμιζα ότι σήμερα θα πανηγυρίζαμε τα 100. Αλλά τελικά ήταν 101! Συγχαρητήρια Κριστιάνο, καθώς φτάνεις όλο και πιο ψηλά στην καριέρα σου.»
Ισόβαθμη με την Πορτογαλία είναι η Γαλλία, που νίκησε 4-2 την Κροατία σε μια επανάληψη του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Λόβρεν.
Στο 43’ ο Γκριεζμάν ισοφάρισε για τους τρικολόρ στο Σταντ ντε Φρανς μετά από ασίστ του Μαρσιάλ, που είχε συμμετοχή και στο 2-1 στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, καθώς η προβολή του χτύπησε στο δοκάρι και στη συνέχεια στην πλάτη του Λιβακόβιτς.
Οι Κροάτες είχαν απάντηση στο 55 μετά από έξοχη προσπάθεια του Μπρεκάλο, όμως η κεφαλιά δυναμίτης του Ουπαμεκανό στο 65 έδωσε και πάλι προβάδισμα στους γηπεδούχους.
Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτυ ο Ζιρού στο 77.