Ελλάδα

Φωτιά στη Μόρια: Εικόνες ολοσχερούς καταστροφής στο ΚΥΤ

09.09.2020 | 09:01 Eνσωμάτωση

Στις φλόγες τυλίχθηκε κοντά στα ξημερώματα της Τετάρτης (9/9) το ΚΥΤ στη Μόρια, με τη φωτιά να έχει καταστρέψει ολοσχερώς τη δομή.

«Το καμπ πλέον δεν υφίσταται, έχει καταστραφεί ολοσχερώς» δήλωσε ο φωτορεπόρτερ Γιώργος Μουτάφης σε τηλεφωνική του επικοινωνία στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί  στο ΚΥΤ της Μόριας και το σκηνικό χάους που άφησε πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά. 

Ο Γιώργος Μουτάφης από το ΚΥΤ της Μόριας το πρωί της Τετάρτης, όταν το φως της μέρα έδειξε το μέγεθος της καταστροφής είπε:

«Η φωτιά αυτή τη στιγμή έχει σβήσει, ενώ συνεχίζουν να υπάρχουν διάσπαρτες, μικρές εστίες. Ένα ελικόπτερο επιχειρεί κάνοντας συνεχείς ρίψεις νερού στο ΚΥΤ, ενώ αρκετοί είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έχουν επιστρέψει στη δομή, ψάχνοντας μέσα στα κατεστραμμένα κοντέινερ και στις σκηνές, για τα προσωπικά τους αντικείμενα. Η αστυνομία έχει κάνει φραγμούς, χωρίς να τους αφήνει να συνεχίσουν καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να πάνε προς την Μυτιλήνη».

«Είναι σαν να έχει πέσει μια βόμβα στο κέντρο του καταυλισμού και τον έχει καταστρέψει» συμπλήρωσε ο ίδιος

Ο Γιώργος Μουτάφης υπογράμμισε τέλος πως στη Μόρια μετά από αυτήν την καταστροφική φωτιά δεν υπάρχουν βασικές υπηρεσίες για χιλιάδες προσφύγων και μεταναστών, δεν λειτουργεί τίποτα, ενώ αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με το πώς θα μπορέσουν να καλυφθούν βασικές ανάγκες τους.