Ελλάδα

Ανάβυσσος: Τρόμος για δύο οικογένειες που έπεσαν θύμα ληστείας

08.09.2020 | 17:34 Eνσωμάτωση

Πρόσωπο με πρόσωπο με τρεις ληστές βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης (08/09) στην Ανάβυσσο, οι ιδιοκτήτες δύο μονοκατοικιών, οι οποίες βρίσκονται η μία δίπλα στην άλλη.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες,το περασμένο Σάββατο sτις 22:30, οι δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φορούσαν γάντια, εισέβαλαν στη μονοκατοικία και αφού έπιασαν ομήρους την οικογένεια, έψαξαν το σπίτι. Οι δράστες κρατούσαν μαχαίρια και τους απειλούσαν.

Στην συνέχεια και ενώ κρατούσαν ομήρους τα θύματά τους, ένας από τους δράστες μπήκε στη διπλανή μονοκατοικία, όπου επίσης ακινητοποίησε μία γυναίκα και κατάφερε να αποσπάσει χρηματικό ποσό και κοσμήματα.

Αμέσως μετά οι ληστές τράπηκαν σε φυγή. Οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν από κάμερες ασφαλείας τους δράστες ή το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν.

Όπως φέρεται να είπαν οι ληστές στους ιδιοκτήτες της πρώτης κατοικίας, έκαναν λάθος. Πέρασαν λοιπόν στη διπλανή μονοκατοικία όπου βρήκαν την 76χρονη ένοικο.

Η εγγονή της ηλικιωμένης μίλησε στο LIVE NEWS για την περιπέτεια που βίωσε η γιαγιά της. 

«Ζητούσαν που είναι το χρηματοκιβώτιο. Εκείνη την ώρα η γιαγιά μου έβλεπε τηλεόραση. Είδε από τις κάμερες ότι οι ληστές είναι στον κήπο, δεν πρόλαβε να ζητήσει βοήθειες. Ο γείτονάς μας δέχθηκε πολλές απειλές, δεν μπορούσε να ειδοποιήσει την αστυνομία. 

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από τους γονείς μου. Όλοι φοβόμαστε. Τα πράγματα είναι άσχημα. Πήραν πολλά πράγματα. Ευτυχώς δεν πείραξαν τη γιαγιά».